Moskisvet.com
seksi vojakinja

Novice

Tako bodo poskrbeli za vojakinje

STA/N.J.
10. 04. 2018 08.12
0

V Nemčiji so se odločili za povsem nenavaden ukrep, ki bo ženskam v vojaških vrstah omogočal večje udobje.

Nemška vojska namerava uvesti udobnejše uniforme za noseče vojakinje, so povedali na nemškem ministrstvu za obrambo. Trenutno preučujejo povratne informacije vojakinj po preizkusu novih uniform, ki jih bodo predvidoma uvedli še letos.

Okoli 500 uniform različnih velikosti in kombinacij - od uniform za boj do tistih za slovesne priložnosti - je v zadnjem času preizkusilo kakih 80 vojakinj. Pri tem so ocenjevale videz, udobnost in zračnost uniform. Preizkus je nemško vojsko stal okoli 650.000 evrov.

Slovesne reforme vojakinje potrebujejo za uradne prireditve, kot je prisega novih vojakov, kamuflažne uniforme pa nosijo tako v boju kot tudi v pisarni.

Nove uniforme bodo elastične, vojakinje pa jih bodo lahko nosile ves čas nosečnosti. Podobne uniforme že poznajo v vojskah drugih držav.

Uvedba posebnih uniform za noseče vojakinje je del širše modernizacije nemške vojske, s katero želijo zagotoviti enakopravnost moških in žensk v svojih vrstah. Noseče vojakinje so doslej morale nositi civilna oblačila, ko so jim uniforme zaradi nosečnosti postale pretesne.

V nemški vojski naj bi bilo v povprečju nosečih okoli dva odstotka od 20.000 tam zaposlenih žensk.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578