Moskisvet.com
Adam išče Evo

Novice

Takega resničnostnega šova še ni bilo!

M.K.
19. 04. 2014 17.27
10

V začetku preteklega meseca se je na eni izmed nizozemskih televizijskih postaj pričel vrteti resničnostni šov s pomenljivim naslovom 'Adam išče Evo' ('Adam zkt Eva'), v katerem tekmovalci iščejo svojo sorodno dušo. Nič posebnega, boste rekli. Kaj pa, če vam izdamo, da se šov odvija na enem izmed otokov v Tihem oceanu in da so tekmovalke in tekmovalci popolnoma goli?

Tako so videti zmenki v resničnostnem šovu 'Adam išče Evo'. Na prvi pogled resda spominja na klasičen zmenek, a golote enostavno ne moremo spregledati.
Tako so videti zmenki v resničnostnem šovu 'Adam išče Evo'. Na prvi pogled resda spominja na klasičen zmenek, a golote enostavno ne moremo spregledati. FOTO: YouTube
Marca je na Nizozemskem luč sveta ugledal nov resničnostni šov, o katerem se bo še dolgo govorilo. Ustvarjalci so ga poimenovali 'Adam išče Evo' ('Adam zkt Eva') in roko na srce je zaznati številne podrobnosti z svetopisemskima junakoma: tudi ta šov se namreč dogaja v raju (na sanjskem otoku v Tihem oceanu), tudi tu sta v igri samski moški in samska ženska, ki se trudita najti ljubezen svojega življenja in tudi tu sta ob snidenju oba popolnoma gola. V vsaki oddaji se gledalcem predstavita en tekmovalec in ena tekmovalka, ki ju vsakega posebej s čolnom pripeljejo v bližino različnih delov otoka. Zadnjih nekaj metrov do obale morata priplavati, se nato najti in se skupaj prebijati skozi divjino ter poskrbeti za zavetje in hrano.

Si predstavljate, da bi vaše prvo srečanje s privlačno žensko bilo videti takole?
Si predstavljate, da bi vaše prvo srečanje s privlačno žensko bilo videti takole? FOTO: YouTube

Rajski vrt z vsemi skušnjavami vred

»Po spektakularnem prihodu na otok, gola moški in ženska začneta raziskovati po otoku, njun cilj pa je, da si najdeta zatočišče ter hrano, kjer bosta skupaj preživela noč v dih jemajočem raju: resnično gre za rajski vrt, v kakršnem sta se spoznala tudi Adam in Eva,« je zapisano v opisu resničnostnega šova. A kot rajski vrt je tudi ta tropski otok poln skušnjav, pasti ter prepovedanega sadja. Na otoku se namreč pojavi tretja oseba (ali kar dve), ki se prav tako bori za naklonjenost enega izmed prvotno naseljenih članov. Tako so izpolnjeni vsi pogoji za gole spopade, ki jih pripravijo ustvarjalci šova in s katerimi si lahko določen tekmovalec pribori prednost izbiranja simpatije oziroma izločanja nasprotnika.

Po goli avanturi zmenek v oblačilih

Kljub polemikam nekaterih, da kaj takega nikakor ne sodi na televizijske ekrane, pa je resničnostni šov 'Adam išče Evo' že podrl vse rekorde gledanosti, čeprav ga bolj kot edinstven ljubezenski eksperiment analitiki označujejo kot še enega v nizu zmenkarij. »Bistvo resničnostnega šova ni v tem, da želimo na televizijskih ekranih promovirati goloto ali prikazovati možnosti preživetja, temveč želimo pokazati napetost, ki vlada pri človeku, če potencialno sorodno dušo srečaš popolnoma gol in nato skozi izzive ugotavljaš, ali obstaja možnost, da med vama preskoči iskrica ali ne,« so dejali ustvarjalci tega precej posebnega resničnostnega šova. Tekmovalca, med katerima se na koncu šova najbolj zaiskri in najdlje ostaneta na otoku, na koncu čaka sanjski zmenek, na katerega pa, precej bizarno, prideta oblečena.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578