Moskisvet.com
Lisa Jobs Brennan

Novice

Steve Jobs svoji hčerki: "Nič ne boš dobila." 

U.K.
03. 08. 2018 12.05
1

Lisa Brennan-Jobs je spregovorila o svojem odnosu z očetom, legendarnim Steveom Jobsom. 

Lisa je prvič dokaj odprto spregovorila o dokaj težkem odnosu z njenim očetom. Steve je namreč sprva sploh ni hotel priznati in ni želel plačevati preživnine njeni materi Chrisann Brennan. Leta 1980 je sodišče naročilo, da mora opraviti očetovski test in nato je moral plačevati preživnino. To se je zgodilo istega leta, ko je Apple postalo eno največjih računalniških podjetij na svetu, Jobs pa kmalu eden najbogatejših ljudi.  

Lisa je pred smrtjo večkrat obiskala očeta in povedala je, da ni verjela, da bo prišlo do kašne ganljive sprave med njo in očetom, a je je vseeno hodila k njemu.    

Spomnila se je tudi, da je nekoč prosil svojega očeta, če lahko dobi katerega od njegovih starih porschejev. "Porscheje je menjaval, če je bila na njem praktično nevidna praska." Steve naj bi ji dejal, da nikoli ne bo dobila nič od njega. "Moj oče ni bil radodaren z denarjem, ali s hrano, ali z besedami."  

"Zanj sem bila madež na drugače brezmadežni karieri. Nisem spadala v njegovo zgodbo. Moj obstoj je kazil njegovo mnenje o samem sebi, o tem kaj je verjel o samem sebi. Zame je bilo ravno nasprotno. Bližje, ko sem mu bila, manj me je bilo sram." 

Lisa je svoj odnos z očetom natančneje opisala v knjigi, ki naj bi se kmalu znašla na knjižnih policah in zdi se, da na Jobsa, ki ga mnogi častijo skoraj po božje, ne bo izpadel ravno v najlepši luči.  

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578