Moskisvet.com
Sophia Loren z možem in Josip Broz z Jovanko

Novice

Tega Tito ni storil za nobeno drugo žensko

E.R.
21. 09. 2024 02.00
0

Takšnega privilegija ni bila deležna niti njegova žena Jovanka!

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Slavna Sophia Loren je  20. septembra dopolnila 90 let. Leta 2023 se je borila z nujno operacijo po padcu na svojem domu v Genevi v Švici, pri čemer si je poškodovala kolk. Takrat je dobila podporo oboževalcev po vsem svetu. Velika popularnost pa jo je spremljala skozi celotno kariero.

Sophia Loren se je rodila 20. septembra 1934 kot nezakonski otrok v Rimu. Priimek ji je dal oče Riccardo Scicolone, ki pa se ni hotel poročiti z njeno mamo, učiteljico klavirja Romildo Villani. Štiri leta pozneje se je igralkinim staršem rodila hčerka Maria, a je Ricardo ni hotel priznati.

Teniški as in najlepša Zemljanka ujeta med strastnim poljubljanjem
Preberi še
Teniški as in najlepša Zemljanka ujeta med strastnim poljubljanjem

Slavna igralka je s sestro, mamo ter babico in dedkom po materini strani živela v Pozuliju blizu Neaplja. V svojih spominih "Včeraj, danes, jutri", objavljenih leta 2014, je razkrila, da je pri petih letih svojega dedka klicala oče, babico pa mama, medtem ko je njena mama imela vzdevek "mumita".

"Boga sem molila, da moja mama ne bi prišla v mojo šolo, saj me je bilo sram pred njeno prelepo lepoto, bila je svetla, visoka, lepa in predvsem neporočena. Jaz sem bila črno, suho in visoko dekle, ki so ji pravili zobotrebec," je izjavila Sophia Loren.

Romunska Sophia Loren, ki razvnema domišljijo
Preberi še
Romunska Sophia Loren, ki razvnema domišljijo

Vse se je spremenilo, ko je Sophia Loren dopolnila 14 let. "Naenkrat so me začeli spremljati na ulici, moški so žvižgali, ženske pa šepetale med seboj. Bil je zelo čuden občutek."

Začela je sodelovati na lokalnih lepotnih tekmovanjih in zmagala. K igranju jo je spodbujala njena mati. Pri 16 letih je nastopila v kultnem filmskem studiu "Cinećita" v Rimu, kjer je dobila vlogo statistke v filmu Mervina Leroya "Quo Vadis". Nato se je odločila odreči priimku moškega, ki se ji je odrekel.

Kemija med Sophio Loren in Marcellom Mastroiannijem je eksplodirala

Sophia Loren je svojo prvo pomembno vlogo odigrala leta 1953 v filmski različici opere "Aida", ki jo je Gina Lolobrigida zavrnila. Naslednje leto je zaigrala v dveh filmih in spoznala režiserja Vittoria de Sico ter igralca Marcela Mastroiannija. "Kemija med nama je bila skoraj otipljiva in to so ljudje videli tudi na platnu. Ves čas so naju spraševali, ali je kaj med nama. Odgovor je ne. Bila sva najboljša prijatelja vse življenje," je dejala o Mastroianniju .

S svojo lepoto je navduševala Richarda Burtona, Petra Sellersa, Marlona Branda, pa tudi Caryja Granta.

Marcello Mastroianni s Sophia Loren
Marcello Mastroianni s Sophia Loren FOTO: Profimedia

Kako je očarala Caryja Granta?

Že desetletja se govori o tem, kaj naj bi se zgodilo med Sophio Loren in Caryjem Grantom, leta 2020 pa je italijanska igralka podala svojo plat zgodbe.

Strast med igralko in Caryjem Grantom se je razplamtela na snemanju "Ponos in strast", prvega ameriškega filma s slavno Italijanko v glavni vlogi, ki je bil prikazan leta 1957.

"Cary Grant je bil zelo čeden moški in čudovit igralec, a me ni zasnubil," je povedala za britanski "Radio Times" in tako rešila vse dvome.

Ta princ je pravi serijski prešuštnik, imel je preko 40 ljubic
Preberi še
Ta princ je pravi serijski prešuštnik, imel je preko 40 ljubic

Igralka je ugotovila, da je "nemogoče", da bi jo angleški igralec zasnubil, medtem ko sta delala skupaj. Ona je bila takrat stara 23 let, on pa tri desetletja starejši od nje. "Bila sem premlada, da bi imela jasne predstave o ljubezni in odnosih," je povedala Sofia, ki se je pri 32 letih poročila z režiserjem Carlom Pontijem, ki je bil več kot dve desetletji starejši od nje (22 let), in z njim ostala do njegove smrti. (2007).

V spominih, objavljenih leta 2014, je razkrila, da jo je ameriški igralec angleškega rodu Grant vztrajno zapeljeval (igralec je bil takrat v tretjem zakonu, poročen pa je bil petkrat).

"V mojih molitvah boš. Če boš mislila in molila z menoj, za isto stvar in cilj, bo vse prav in življenje bo dobro," ji je pisal v pismih. Sophia Loren in Cary Grant sta bila prijatelja, izmenjevala sta si pisma in se občasno pogovarjala po telefonu.

Cary Grant,  Carlo Ponti z ženo Sofhio Loren
Cary Grant, Carlo Ponti z ženo Sofhio Loren FOTO: AP

Največja ljubezen s Carlom Pontijem

Igralka ni obžalovala, da je izbrala režiserja Carla Pontija.

"Težko je reči, da nimaš česa obžalovati. V življenju greš skozi toliko izkušenj. Vendar sem vedno poskušala živeti tako, da ni ničesar za obžalovati. Mislim, da sem v življenju dosegla mir. Imam vse, kar sem si kdaj želela – čudovito družino z otroki in vnuki. Edino, kar obžalujem je, da se nisem poročila v beli obleki in ta želja še vedno živi v meni," je priznala.

To je ženska, ki je ukrotila enega največjih športnikov na svetu
Preberi še
To je ženska, ki je ukrotila enega največjih športnikov na svetu

Sofia je imela s Carlom Pontijem dva sinova.

Razmerje med igralko in režiserjem se je začelo kot prešuštništvo, zaradi katerega sta pristala na sodišču, doživela vrsto škandalov – obtožena sta bila bigamije, nečistovanja, njegove ločitve, bila izpostavljena grožnjam katoliške cerkve in prepirom.

"Nikoli več. Nemogoče je ljubiti dvakrat v življenju," je odgovorila na vprašanje, ali bi se še enkrat poročila. Sophia Loren je v zakonu s Pontijem doživela tudi dva spontana splava.

Bivšo je zapustil, pred tem pa zahteval, da naredi splav
Preberi še
Bivšo je zapustil, pred tem pa zahteval, da naredi splav
Sophia Loren in mož Carlo Ponti leta 1957
Sophia Loren in mož Carlo Ponti leta 1957 FOTO: Profimedia

Kaj je Tito naredil za Sophio Loren?

Nekdanji predsednik SFRJ Josip Broz Tito in njegova žena Jovanka Broz sta gostila številne svetovno znane osebnosti, ki sta jih sprejela na Brionih. Med njimi je bila tudi slavna igralka, ki je zaznamovala zgodovino svetovne kinematografije.

Obstajale so domneve, da so med Sofio Loren in Josipom Brozom Titom obstajala čustva, ki so presegala prijateljski odnos. Vendar je sestra Jovanke Broz Nada Budisavljević njun odnos videla drugače.

Zdaj pa sledi tisto, kar se je pred desetletji zgodilo na Brionih.

Je bila to Titova najljubša ljubimka?
Preberi še
Je bila to Titova najljubša ljubimka?

Igralka je v tem letovišču preživela 15 dni, v rezidenci sta bila tudi Josip in Jovanka Broz, v vilo "Jadranka" pa je prispela z letom in pol starim sinom in varuško iz Švice. Redno se je pogovarjala s svojim možem, slavnim režiserjem Carlom Pontijem, bila pa je tudi zelo predana negi svojega telesa.

"Vsak dan je klicala Carla Pontija. Lase si je umivala z destilirano vodo in dala olivno olje kot oblogo. In ti njeni lasje so bili čudoviti. In ko so jo fotografirali, je vedno obrnila profil, ki je bil lepši. To so male skrivnosti velike mojstrice kuhinje je Sofija Loren rada kuhala, je povedala Nada Budisavljević.

Te jeklene konjičke je imel v garaži Tito
Preberi še
Te jeklene konjičke je imel v garaži Tito

Ko se omenja obisk očarljive Italijanke na Brionih, morata biti v tej zgodbi mesto tako za njene testenine s paradižniki kot tudi za Titove zagorske štruklje z jabolki, ki jih je pripravljal za svojo gostjo.

"On osebno je na tisti mizi razvijal testo, ga valjal. Užival je. Ne vem, ali je točno vedel, koliko gre vanj, ali mu je pomagala kuharica, a vse je zamesil in spekel," je dodala Jovankina sestra.

Igralka Sophia Loren je sicer večkrat prišla v Jugoslavijo, enkrat tudi z možem Carlom Pontijem.

Sem so pošiljali tiste, ki se niso strinjali s Titom
Preberi še
Sem so pošiljali tiste, ki se niso strinjali s Titom

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: zena.blic.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578