Moskisvet.com
image (28)

Novice

Šokantno! V oglasu za otroke se je znašel nag moški!

S.R.
05. 01. 2012 13.51
19

Oglas, ki bi zagotovo moral biti prepovedan. Francosko tekstilno podjetje La Redoute je na svoji spletni strani objavilo oglas, na katerem so na obali trije majhni otroci v oblekah. Vse lepo in prav, če ne bi v morju za njimi stal nag moški.

Ponavadi bi se kaj takega preprosto rešilo s photoshopom, a v tem primeru so bili oblikovalci malce nepazljivi. Čeprav Francozi slovijo po precej sproščenem odnosu do golote in spolnosti nasploh, pa je po poročanju francoskega spletnega portala 20 Minutes oglas užalil številne bralce. Po mnenju urednice portala 20 Minutes Magali Gruet je ''več kot očitno oglas velika sramota za podjetje''. Seveda se je oglas hitro pojavil na Twitterju in drugih družbenih omrežjih, ljudje pa so si fotografijo med seboj pošiljali kar med odmori za malico. Francosko podjetje se je nato takoj posulo s pepelom in objavilo opravičilo. V opravičilu so zapisali, kako žal jim je, da se je to zgodilo ter da bodo v najkrajšem možnem času oglas umaknili.

Poleg tega se bodo seveda potrudili, da se kaj takega v prihodnosti ne bo ponovilo. Je takšno opravičilo dovolj? Sally Julien, ki je kot predstavnica za stike z javnostjo zastopala že mnoge velike znamke, meni, da Le Redoute več kot to pač ne more storiti. ''Slike so zaradi ogorčenja ljudi takoj umaknili, se opravičili ter zagotovili, da se kaj takega ne bo ponovilo.''
Julienova pravi, da sta v takšni situaciji ''vedno najpomembnejša hitrost in transparentnost''. Kljub temu pa je bila Sally presenečena nad burno reakcijo Francozov. Do sedaj je bila namreč mnenja, ''da so le Američani lahko tako zadrti zaradi malce golote'', a so Američani po njenem mnenju ta del čistunstva očitno ''izvozili''.
Sicer ni znano, ali je bil nag moški na fotografiji napaka med snemanjem ali pa je šlo morda za namerno šalo. Strokovnjak za odnose z javnostjo Sean Dougherty, ki je v preteklosti med drugim zastopal tudi Microsoft in Sun, pa pravi, da je povsem mogoče, da je eden izmed uslužbencev podjetja La Redoute fotografijo objavil namenoma. Pravi, da je povsem mogoče, da so želeli s tem le ''pritegniti pozornost''. Druga možnost je, da so preprosto slabi pri nadzoru kakovosti, nobena izmed možnosti pa o podjetju ne pove nič dobrega. Po njegovem mnenju bi bilo najbolje, da podjetje zadevo pokoplje in ne govori več o njej. Če se bodo poskušali izvleči s kakršnimi koli odškodninami prizadetim (otrokom na sliki) ali kakor koli nakazali, da poskušajo popraviti nastalo škodo, bo vse skupaj videti ''kot velika medijska prevara''. Kakor koli že, fotografija (zaenkrat neznanega) golega obiskovalca plaža je na internetu že postala pravi hit (internetni ''meme''), navdihnila pa je celo nekaj blogov na tumblr-ju. Kljub ogorčenemu odzivu dela javnosti pa zgoraj omenjena Magali Gruet meni, da fotografija ne bo trajno omadeževala podobe podjetja La Redoute. Ljudje se namreč o vsem skupaj kar precej šalijo, še posebej zato, ker je bil slogan njihove najnovejše oglaševalske akcije ''Everything is allowed'' – Dovoljeno je vse. Kaj pa o sporni fotografiji menite vi?

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549