Moskisvet.com
Michael Douglas

Novice

Šokantno priznanje: 'Lagal sem o raku!'

N.J.
11. 10. 2013 10.54
6

Filmski igralec Michael Douglas je v intervjuju s prijateljem Samuelom L. Jacksonom razkril, da je medijem lagal o tipu raka, za katerim je zbolel. Ni namreč zbolel za rakom na grlu, temveč za rakom na jeziku. Pojasnil je, da se je o bolezni pogovoril s svojim kirurgom in na podlagi pogovora odločil, da medije in oboževalce zavede.

"To je bilo ravno pred veliko turnejo za film Wall Street, zato ni bilo mogoče odpovedati turneje in na lepem reči, da se ne počutim dobro," je v intervjuju v oddaji This Morning s Samuelom L. Jacksonom priznal Michael Douglas. "Gledalce in oboževalce je treba seznaniti z vsem, zato sem razkril, da imam raka. In to je bilo to," je še povedal 69-letni igralec.

Film Wall Street: Denar nikoli ne spi si lahko ogledate danes ob 21.05 na POP TV!
Toda Michael je medijem in oboževalcem lagal glede oblike raka, za katero je zbolel. " Kirurg mi je svetoval, naj rečem, da imam raka na grlu. Sicer sem ga vprašal, zakaj moram lagati, a odgovoril mi je, da zato, ker bi bilo po operaciji, v primeru, da bi bila potrebna, grdo za videti. V primeru, da bi me operirali, bi namreč najverjetneje ostal brez dela čeljusti in jezika, zato sem se strinjal z njim."

Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones
Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones FOTO: Reuters
"Okamenel sem"

O trenutku, ko je izvedel za bolezen, je povedal: "Nikoli ne bom pozabil tega trenutka ... Zaslutil sem ... še posebej, ko sem videl izraz na njegovem obrazu, ko je porinil moj jezik navzdol. Tedaj me je zmrazilo in rahlo sem okamenel, no, zelo okamenel." Še en udarec je doživel, ko je bila avgusta 2010 diagnoza dokončno potrjena. "Spraševal sem se, kako je mogoče, da je bolezen že v četrti fazi ... No, takrat sem se resnično ustrašil," je priznal.

O trenutnem zdravstvenem stanju je še povedal, da je imel preglede najprej vsake tri mesece, nato pa na pol leta. "Zadnji pregled sem imel ravno pred intervjujem. Minili sta že dve leti in trenutno sem zdrav. Pri obliki raka, za katero sem zbolel pa je tako, da če se po dveh letih ne vrne, obstaja kar 95-odstotna verjetnost, da se ne bo bolezen vrnila nikoli več." Gledalcem pa je še svetoval: "Pregledujte svoje telo vsak dan, da boste vedeli za vsako piko in spremembo. Če opazite nekaj nenavadnega ali se počutite drugače, pojdite k zdravniku. Prosim. Jaz sem storil napako in tega ne privoščim nikomur."

Z Oskarjem nagrajeni Michael Douglas svojega sina Camerona ne more obiskati, ker kazen trenutno preživlja v samici, kjer bo ostal šele dve leti. Iz zapora naj bi ga sicer izpustili leta 2018.
Z Oskarjem nagrajeni Michael Douglas svojega sina Camerona ne more obiskati, ker kazen trenutno preživlja v samici, kjer bo ostal šele dve leti. Iz zapora naj bi ga sicer izpustili leta 2018. FOTO: Reuters

Rad bi obiskal sina

Oskarjevec pa se je pred časom v medijih pojavil tudi zaradi dejstva, da ne sme obiskati sina Camerona. Ta namreč prestaja zaporno kazen, na katero je bil obsojen zaradi prodaje kokaina in metamfetaminov. Cameron je bil najprej sicer obsojen na pet let, ker je kljub kazni za rešetkami še naprej preprodajal in jemal mamila, pa je dobil dodatnih pet let. Kazen so mu nato nekoliko skrajšali in trenutno prestaja kazen v samici, kjer bo ostal zaprt še dve leti. Zatem ga bodo prestavili na drugi oddelek, iz zapora pa naj bi ga sicer izpustili leta 2018.

Aktivist Tony Papa iz Drug Policy Alliance je na pobudo Douglasa sedaj sprožil peticijo pri Change.org, s katero želi zbrati dovolj podpisov, da bo lahko prepričal generalnega državnega tožilca Erica Holderja, da bi dovolil Michaelu Douglasu in drugim družinam, ki imajo svojce v zaporu, da le-te lahko obiščejo kadarkoli. "Vsak oče bi moral imeti možnost, da obišče svojega sina v zaporu. Michael je sprva krivil sina zaradi težav, v katerih se je znašel, zdaj pa se sprašuje, zakaj ga dve leti ne bo smel obiskati. Zapor se ne konča za zidovi ... Resnično prizadene družine zapornikov. Zakaj bi bil Michael Douglas kaznovan za sinovo odvisnost od drog," je dejal Tony.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549