Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Šokantno! Policist s pestmi nad zaostalo žensko!

S.R.
12. 01. 2012 13.47
13

Ko sta Jermaine Green in njegova zaročenka Violet Roberts v ponedeljek zvečer vstopila na avtobus v Bellflowerju, sta prav kmalu opazila še enega potnika. Oko se jima je namreč ustavilo na ženski, ki je na vlak prišla z vozičkom, polnim blazin.

Po njunem pričevanju je bila ženska zelo vljudna, pozdravila je vse na avtobusu in se nato usedla. Na naslednji postaji pa sta na avtobus vstopila tudi dva moža postave. Šlo je za šerifovega namestnika in namestnico. Omenjeno potnico sta poklicala po imenu in ji zabičala, naj ''se spravi z avtobusa''. Ženska je nato začela preklinjati namestnico.

Po mnenju Jermaina in Violet je bilo jasno videti, da je ženska malce zaostala, a policistov to ni motilo. Po kratkem prepiru je namestnik žensko poskušal zgrabiti, slednja pa ga je začela še huje zmerjati. Policistoma je bilo takrat očitno že vsega dovolj, zato je namestnik žensko ''umiril'' z močnim udarcem s pestjo v obraz. Green je vse skupaj posnel s svojim mobilnim telefonom.
Violet je za lokalne medije povedala, da se ji je zdelo, kot da se policistoma ''ne da več ukvarjati z njo''. Green je še dodal, da je namestnik, ki je žensko udaril, dobro videl, da ga snema, a kljub temu ni poskušal umiriti situacije, temveč je vse skupaj končal s pestjo. Jermaine Green je sicer pred kratkim zapustil vojsko. Služil je šest let, med drugim tudi na misijah v Afganistanu in Iraku. Novinarjem je tako razložil, da v vojski veljajo stroga pravila za uporabo sile, medtem ko ženska v tem primeru sploh ni bila nasilna. Z udarci sta začela policista. Jermaine je medijem povedal še, da je namestnik po incidentu pristopil do njega in zahteval njegov telefon. Ker mu ga ni hotel izročiti, je mož postave začel z grožnjami ter celo aretacijo, a mu je Jermaine lepo razložil, da brez naloga ne bo šlo. Razložil mu je še, da je vojaški veteran in da se je po šestih letih vrnil domov, povrh vsega pa nima kazenske kartoteke. In zakaj Green ni žele izročiti telefona? Novinarjem je pozneje povedal, da se je bal, da bo policija vse skupaj prekrila. Zdi se mu celo, da veliko takih incidentov ostane skritih, ker priče ne spregovorijo.
Predstavnik za stike z javnostjo v šerifovem uradu je za medije izjavil, da oddelek ne komentira incidenta, prav tako pa si ne bodo ogledali posnetka. Sicer je povedal, da oddelek preiskuje vse prijave policijskega nasilja, a to ženski na spodnjem posnetku ne bo kaj dosti pomagalo ...

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492