Moskisvet.com
image (28)

Novice

Šokanten posnetek srednješolcev!

N.J.
19. 03. 2015 10.48
48

Metanje papirčkov v glavo, žalitve, udarci ... to je le del tega, kar so srednješolci v italijanskem mestu Conegliano počeli nemočnemu učitelju.

Učitelj, žrtev nasilne množice dijakov, je zapustil učilnico, saj mu drugega ni preostalo, posnetek dogajanja predrznih mladeničev pa je pristal na spletu.

Gre za grozljiv napad, katerega posnetek je komaj zdaj prišel v javnost. Zgodilo se je konec preteklega leta v eni izmed učilnic na srednji šoli Conegliano, glede katerega je vodstvo šole medijem sporočilo, da so že izključili dva učenca, polovico razreda pa začasno suspendirali.

Videoposnetek so objavili dijaki sami, ki so se z dejanjem menda hvalili med vrstniki na svoji (nekdanji) šoli in številnih drugih. »Gre za kompleksno težavo, s katero smo se soočili in se reševanja lotili premišljeno in karseda previdno,« je razložil tamkajšnji ravnatelj za italijanske medije. »Odnos dijakov do učitelja je bil skrajno grozljiv in zato smo dva dijaka izključili iz šole, številni drugi pa so za dalj časa suspendirani,« je pojasnil.

Video je dokaz, da nasilje na šolah ne poteka le med vrstniki, temveč so velikokrat žrtve tudi učenci. Tale posnetek je sicer prišel v medije in zadevo so rešili, vprašanje pa je, koliko je še podobnih primerov, a učitelji ne upajo o tem spregovoriti.

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549