Moskisvet.com
image (28)

Novice

Šok v Benetkah: seksala s križem!

N.J.
31. 08. 2012 15.36
15

Benetke je pretresel prizor, v katerem ženska, sicer zaprisežena katoličanka, s stene v svojem stanovanju sname križ, ga začne lizati in ga z jezikom obdela do zadnjega milimetra, nato pa začne strastno masturbirati.

Gre za prizor iz filma Paradise: Faith, s katerim se je na 69. beneškem filmskem festivalu predstavil avstrijski kontroverzni režiser Ulrich Seidl. Film so mediji sprejeli z aplavzom, po drugi strani pa je Seidl z drugim delom iz svoje trilogije o teoloških vrlinah, s prvim delom Paradise: Love se je predstavil v Cannesu, požel mnogo kritik in zgražanja.

Film se dogaja večinoma v asketskem in skrbno pospravljenem stanovanju glavne igralke, stanovanje pa je zasičeno s križi, svetimi podobami in fotografijami papeža.

Najbolj šokanten je prizor, v katerem glavna igralka Anna Maria z ogromnim spoštovanjem s stene sname križ, nato ga poljubi in zatem začne obdelovati z jezikom. Ko ga obdela z vseh strani, zleze pod odejo in začne masturbirati. V nekem drugem prizoru se Anna Maria, ki je obsedeno zaljubljena v Kristusa, prepira z možem. Ta začne ljubosumno trgati vse krščanske podobe s sten, ona pa jih postavlja nazaj na mesto.
"Izhodišče za scenarij je resnična zgodba, ki sem jo pokazal že v svojem dokumentarnem filmu Jesus, Du wiesst," pravi režiser. "Zgodbo sem nato razvil v filmu Paradise: Faith, osebe in situacije pa so izmišljeni. Film govori o ženski, ki je razočarana v ljubezni v realnem svetu in razočarana nad svojim zakonom z možem muslimanskega rodu. Zato se obrne na Jezusa, ki ga ne le obožuje, temveč ga duhovno ljubi in hrepeni tudi po spolnosti z njim."

"Med nastankom filma, film je nastajal štiri leta," nadaljuje Seidl, "sem se osredotočal predvsem na zakonski konflikt, ki je izbruhnil na dan, ko je preteklost Anne Marie porušila sedanjost. Ženska ne razume, da je prav njena obsedenost in slepa zaljubljenost v Jezusa tista, ki jo je pripeljala do nečloveškosti, izgube tiste krščanske vrline, ki dovoljuje ljubezen do drugega in nesposobnosti, da bi izkusila pravo ljubezen."

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578