Moskisvet.com
Ian McIntosh

Šport

Padel 480 metrov globoko, kamera posnela krike

N.J.
12. 11. 2015 09.03
17

Izkušeni ekstremni smučar Ian McIntosh je čudežno preživel padec in zdrs po zasneženi strmini. Ustaviti se mu je uspelo 480 metrov niže, vse skupaj pa so posneli s kamerami.

Ian McIntosh
Ian McIntosh FOTO: YouTube

Do nezgode je prišlo na pobočju Neacola na Aljaski. Spustil se je po zasneženem pobočju, nato pa nenadoma zapeljal v okoli 1,5 metra globoko luknjo. Zavrtel se je za 360 stopinj, izgubil nadzor in se nekontrolirano kotalil v dolino. Na videoposnetku je sliđšati njegove krike, a k sreči je bil dovolj priseben, da je odprl zračno blazino, ki ga je zaščitila pred morebitnimi zlomi in hujšmi poškodbami, tako da je padec preživel. Športno kamero je imel pripeto tudi na čeladi.

480 metrov višine je 'premagal' v manj kot minuti. Todd Jones soustanovitelj podjetja Teton Gravity Research (TGR), ki se med drugim ukvarja s snemanjem športnimh videoposnetkov, je dejal, da je to ena strašljivejših nesreč, kar jih je kdaj videl. V času, ko se je pripetila nesreča, so namreč snemali za Paradise Waits in McIntosh je bil prepričan, da je progo dovolj naštudiral, a ga je kljub vsemu presenetila luknja.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578