Moskisvet.com
Miss Universe Slovenije Nina Đurđević

Novice

Slovenske lepotičke: Od uspešnih zgodb do škandala!

N.J./T.P.
17. 10. 2014 09.53
33

Od leta 2001 do danes smo Slovenci vsako leto lahko ponosno predstavili svojo Miss Universe. Se še spomnite vseh zmagovalk? Katera bo okronana letos?

V naši razmeroma kratki zgodovini lepotnega izbora za miss Universe Slovenije, so bile okronane lepotice, ki so svoj naziv nato dobro izkoristile tudi v poslovnem svetu, lansko leto pa smo bili priče tudi prvemu odvzemu krone. Pa se spomnite, katere Slovenske so bile doslej okronane?

Kot prva je bila za Miss Universe Slovenije okronana Minka Alagič. Prihodnje leto je ta krono predala Iris Mulej (2002), nato pa so sledile Polona Baš (2003), Sabina Remar (2004), Dalila Dragojević (2005), Nataša Pinoza (2006), Tjaša Kokalj (2007), Anamarija Avbelj (2008), Mirela Korać (2009), Marika Savšek (2010), Ema Jagodič (2011) in Sara Savnik (2013). Slednja je krono prevzela, po tem ko so jo dejanski zmagovalki Nini Đurđević odvzeli zaradi škandala glede njenih navedb o izobrazbi. Lepotička je sprva trdila, da je študentka 4. letnika medicinske fakultete v Mariboru in da želi postati kirurginja, natančneje mikrokirurginja, ko se je izkazalo, da to ni res, pa je dejala, da obiskuje univerzo v Berlinu, a tam o tem niso vedeli ničesar oziroma – kot je za 24ur.com tedaj sporočila tiskovna predstavnica Medicinske fakultete Charité Julia Biederlack – Nina pri njih ni bila registrirana kot študentka. Po drugi strani je Tjaša Kokalj zaslovela kot prva Slovenka, ki se je prebila v Top 15 na svetovnem izboru Miss Universe, zdaj pa jo lahko spremljamo tudi kot voditeljico resničnostnega šova Top 4 s Tjašo Kokalj.

Letošnje finalistke so: Katja Virant (18 let, Ljubljana), Urška Novak (22 let, Maribor), Urška Bračko (20 let, Maribor), Sanja Bencuz (24 let, Litija), Ester Erzin (19 let, Ljubljana), Gabriela Lozančič (19 let, Kamnik), Diana Čonč (22 let, Ljubljana), Monica Flego (20 let, Koper), Neža Tavčar (20 let, Žiri), Barbara Lipej (23 let, Celje), Tina Mastnak (20 let, Celje), Tjaša Cerovšek (22 let, Laško), Dijana Purić (23 let, Ljubljana) in Liza Rijavec (18 let, Nova Gorica).

Letošnji izbor Miss Universe Slovenije, katerega lastnik licence je Vladimir Kraljević, se bo zgodil 19. oktobra 2014 v dvorani Grand Hotela Union, posnetek izbora pa bo na BRIO, 21. oktobra ob 20. uri.

Lanskoletna miss Universe Slovenije Sara Savnik.
Lanskoletna miss Universe Slovenije Sara Savnik. FOTO: Samo Trebižan

Pogoji za sodelovanje v izboru so sledeči: kandidatke morajo biti stare vsaj 18 let in ne smejo biti starejše od 27 let od datuma 1. februar 2014. Imeti morajo slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Republiki Sloveniji, biti morajo neporočene in neločene ter ne smejo biti matere ali noseče. Kar precej pogojev, kajne? Letošnja zmagovalka Miss Universe Slovenije bo kot glavno nagrado dobila štipendijo v vrednosti 20.000 evrov za štiriletni študiji na prestižni zagrebški fakulteti za ekonomijo in management (ZŠEM), prvi univerzi na Hrvaškem, ki je postala prva AACSB akreditirana poslovna šola.

Miss Universe je najprestižnejši izbor lepote na svetu z več kot 60-letno tradicijo. Ustanovilo ga je leta 1952 kalifornijsko tekstilno podjetje Pacific Mills. Od leta 1996 je bil izbor v lasti Donalda Trumpa in televizijske hiše NBC. Dekle, ki zmaga na izboru za Miss Universe eno leto živi v New Yorku in poleg tega, da se pojavlja na prestižnih dogodkih in rdečih preprogah, sodeluje s številnimi dobrodelnimi organizacijami, zlasti tistimi, ki se ukvarjajo s preprečevanjem širjenja virusa HIV in pomagajo tistim, ki trpijo zaradi AIDS-a, z različnimi društvi in organizacijami, ki pomagajo ženskam, obolelim za rakom dojk ali rakom materničnega vratu, nekatere od njih pa so postale tudi ambasadorke dobre volje pri Združenih narodih. Finalni izbor Miss Universe je ena najbolj gledanih televizijskih oddaj na svetu. Glede na statistične podatke si ga namreč v živo ali preko posnetkov, ki jih prenaša preko 180 različnih televizijskih postaj, ogleda preko milijarda ljudi, torej vsak sedmi prebivalec sveta.

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549