Moskisvet.com
vojaki

Novice

Heroji: Rešili dojenčka

N.J.
20. 04. 2018 12.15
0

Poročali smo o tem, da je prišlo na bencinski črpalki v Pivki do nezgode, v kateri je nastala materialna škoda. Če je morda zaradi tega kdo dobil slab vtis o vojakih, so ga zdaj trije vojaki popravili!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če se je nedavno zgodil 'spodrsljaj' in je v medije prišla zgodba o tem, da je vojak s patrio pomotoma pomečkal avto pred seboj, so trije drugi pripadniki že takoj močno popravili vtis.

Kot so zapisali na facebook strani Slovenske vojske, so trije pogodbeni rezervisti med vožnjo domov z mobilizacijskega usposabljanja v celjski vojašnici, na avtocesti pri Celju naleteli na prometno nesrečo. Zavarovali so kraj in nudili pomoč poškodovanim, med katerimi je bil tudi dojenček. Ob tem je trojica povedala: "Kako dobro, da smo pred tem imeli usposabljanje iz prve pomoči in oživljanja." Iz Slovenske vojske pa so dodali, da so ponosni na svoje pripadnike.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Verjetno najbolj ganljiv posnetek reševanja v zgodovini SV

Pripadniki Slovenske vojske so se sicer v preteklosti že večkrat izkazali kot pravi heroji. Verjetno največjo pozornost  med vsemi reševalnimi akcijami v zgodovini SV je požel ganljiv posnetek, na katerem pripadniki Slovenske vojske rešujejo dojenčka v času obilnih poplav na področju Bosne in Hercegovine leta 2014. Tedaj je Slovenija Republiki Srbiji na podlagi prošnje za pomoč ob poplavah poslala dve muljni črpalki ter 19 pripadnikov Civilne zaščite, Bosni in Hercegovini pa dve enoti s čolni za reševanje iz vode skupaj z 12 pripadniki Civilne zaščite, helikopter Slovenske vojske Bell 412 s posadko in helikopter Policije z dvema posadkama. Iz objektov so tedaj  s pomočjo elektromotornega vitla dvignili 18 oseb, med njimi pa sta bila dva trimesečna dojenčka. Na spletu so objavili tudi ganljiv posnetek reševanja dojenčka, ki se je po družbenih omrežjih širil z neverjetno hitrostjo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578