Moskisvet.com
Ina Shai

Novice

Slovenka, ob kateri se vam bo naježila polt

N.J.
20. 11. 2015 09.15
33

Ina Shai s svojim 'coverjem' Adelinega hita Hello navdušuje na spletnem kanalu YouTube. Med tistimi, ki so prisluhnili njeni izvedbi in komentirali njeno petje, so same pohvale in začudenje, kako da ni več ogledov.

Ina je pod objavo zapisala: "Vesela sem, da lahko z vami delim našo 'live' verzijo Adeline Hello. Zame je ona prava inspiracija in vesela sem, da se je vrnila!! Prosim, delite moj video in se prijavite na moj kanal, če vam je všeč. Veliko bi mi pomenilo." 

"Boljša je kot Adele," nekateri pišejo, drugi dodajajo, da je izvrstna, da je to najboljši 'cover', kar so jih kdaj slišali. In če ji prisluhnete, se boste zagotovo strinjali.


Ina Shai
Ina Shai FOTO: osebni arhiv
Kdo je Ina?

Ina Shai je sicer že dlje na slovenski glasbeni sceni, a ni vedno nastopala pod tem imenom. Njeno pravo ime je Martina Šraj in je šolana pevka, ki se je petja začela učiti pri 15 letih. Glede spremembe imena je zaupala, da je že dlje časa razmišljala, da bi si spremenila ime. "Od kar študiram in delujem v Londonu, je bila to kar nuja, saj je moje ime težko izgovoriti. Ina Shai je izpeljano iz mojega imena, le da je krajše in lažje za zapomniti ... vsaj upam."

Letos je na festivalu za Melodije morja in sonca prejela nagrado za najboljšo debitantko. 22-letnica, ki trenutno živi v Londonu in študira na Inštitutu BIMM (The British and Irish Modern Music Institute). Trenutno je v 2. letniku študija glasbe. "Priložnosti je tukaj veliko, ampak je težje biti opažen, saj je konkurenca toliko večja. Zaenkrat se posvečam študiju in snemam prvi EP (album s 5 pesmimi). Imam veliko zagona in inspiracije, tako da bomo videli, kako se bodo stvari odvijale. Dobila sem že kar nekaj pozitivnih odzivov in več ko delam, bolj se stvari odpirajo, tako da je to zaenkrat moja motivacija. Slovenija pa bo vedno moj dom in se redno vračam. Sicer trenutno snemam v angleščini, ampak tudi ciljam na slovensko publiko. Glasba je glasba, konec koncev."

Ina je tudi že nastopila na EMI in nastopila v drugi sezoni šova Slovenija ima talent, kjer je na avdiciji prejela tri križce – ne zato, ker bi slabo pela, ampak ker je tako lepo zapela, da so v trenutku vedeli, da mora v naslednji krog. Zapela je pesem Alice Keys, očarala Branka Čakarmiša, Lucienne Lončina in Braneta Kastelica ter prišla do polfinala. "Talenti so bili luštna izkušnja, sedaj ko pogledam za nazaj. Dobila sem veliko prepoznavnosti in izkusila, kako je, ko te ljudje prepoznajo na ulici. To mi je dalo vedeti, da je slava daleč od tega, kar si želim. Kljub temu pa je glasba nekaj, brez česar ne morem. Tako da si res želim delati dobro glasbo, ki je po mojem mnenju tista, ki pride iz srca. Želim si, da pride do ušes tistih, ki bodo uživali v njej. Tudi če jih je le nekaj sto."

Tujina? Upajte si!

Mnogi mladi si ne upajo v tujino. "Tudi jaz si dolgo časa nisem upala," je priznala. "Preden sem se odpravila, sem študirala pravo, ampak nisem bila srečna in nisem videla pravega smisla. Potem pa je prišel trenutek, ko sem se zavedla, da je to res tisto, kar si želim delati in da je vredno tvegati. Bilo je malce strašljivo na začetku, ker je bilo toliko stvari, ki bi lahko šle narobe – finance, ljubezen na daljavo, itd. Ampak na koncu se je vse lepo izšlo in to potrjuje rek, da če si nekaj resnično želiš, potem se vedno najde pot. Včasih le traja nekaj časa, da zbereš pogum. Ampak konec koncev, življenje je prekratko in že nasploh tako nepredvidljivo, da je povsem brezpomensko misliti, da bo druga, na videz bolj sigurna življenjska pot kaj lažja. Treba je iti v tisto smer, kjer je tvoja strast. To osmisli življenje, tako da, upajte si!" še sporoča vse, ki razmišljajo o študiju v tujini oziroma da bi se podali novim izzivom naproti na tujih tleh, a morda še niso zbrali dovolj poguma.

Ina Shai
Ina Shai FOTO: osebni arhiv


KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578