Moskisvet.com
Princ Harry - 1

Novice

Nov škandal: Harry na kokainu!?

N.J.
28. 10. 2013 09.37
19

Princ Harry je tisti član britanske kraljeve družine, ki s škandali pritegne največ medijske pozornosti. Tokrat pa za škandal ni kriv princ sam, temveč medijska hiša BBC, na kateri je novinarka izjavila, da Harry uživa kokain.

V satiričnem televizijskem šovu Have I Got News For You na BBC je novinarka Jo Brand brala 'novico' o krstu najmlajšega člana kraljeve družine, malega Georgea in se zatem razgovorila o njegovih botrih. V eni od izjav pa je zatem namignila, da princ Harry uživa kokain, s čimer je močno razburila britansko javnost. Na njeno izjavo se je takoj odzval komedijant Paul Merton, ki je bil med oddajo v studiu, obnemel pa je tudi satirik in novinar Ian Hislop, ki je 56-letno novinarko zatem vprašal, če je medijska hiša morda izgubila odvetnike.

Medijska hiša BBC je zaradi izjave in blatenja princa Harryja pod hudim pritiskom, kajti dejstvo je, da šov ni bil predvajan v živo, kar pomeni, da za izjavo ni odgovorna le voditeljica, temveč vsi, ki so pri ustvarjanju oddaje sodelovali in dopustili predvajanje spornega dela oddaje. Programa so se lotili tudi kritiki, kajti v eni od izjav je voditeljica imenovala kot Georgevega botra Hugha van Cutsema namesto Williama van Cutsema. Hugh, dolgoletni prijatelj princa Charlesa, je namreč umrl prejšnji mesec.

Ker 'šale' ni napisala Brandova sama, je izjavila, da se za izrečeno ne namerava nikomur opravičiti. Voditeljica je namreč članica antimonarhistične republikanske skupine. "Tega nisem jaz napisala. Prebrala sem tekst z bobna. Zdelo se mi je smešno in ne razumem, zakaj so iz ene šale naredili škandal. Ne bom se opravičila. Sicer teksta nisem jaz napisala, ker sem ga prebrala, pa je krivda delno tudi moja," je priznala. Kakšna usoda čaka voditeljico, ni znano, ji pa BBC stoji ob strani. V izjavi za medije so dejali, da je Have I Got News For You satirični novičarski kviz in da je njihovo občinstvo vajeno satire in zbadljivega humorja.

29-letni princ Harry, ki ima za seboj že dve misiji v Afganistanu, je pred tem v medijih že priznal, da je v najstniških letih kadil marihuano. Kakor koli že, pa nikoli ni bil obtožen jemanja drugih mamil, kot so kokain, heroin in katere koli druge droge.

Princ Harry - 8
Princ Harry - 8 FOTO: Reuters

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616