Moskisvet.com
Peter Prevc je še na sprejemu ob koncu sezone imel svojo tipično podolgovato brado, zdaj o njej ni več sledi ...

Novice

Skakalec Peter Prevc po novem povsem neprepoznaven

U.S.
25. 04. 2013 08.12
60

Na nedavni predstavitvi športnikov kandidatov za nastop na olimpijskih igrah v Sočiju, ki je potekala v Mariboru pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije, je vse navzoče presenetil skakalec Peter Prevc, eden od glavnih kandidatov za kolajno na prihajajočih olimpijskih igrah.

Peter Prevc je še na sprejemu ob koncu sezone imel svojo tipično podolgovato brado, zdaj o njej ni več sledi ...
Peter Prevc je še na sprejemu ob koncu sezone imel svojo tipično podolgovato brado, zdaj o njej ni več sledi ... FOTO: Miro Majcen
Ko je smučarski skakalec Peter Prevc vstopil skozi vrata, se mnogi kar niso mogli načuditi njegovi povsem drugačni podobi. Sledi o zanj tipični podaljšani bradi ni bilo več. V pogovoru nam je zaupal, da je bil pred kratkim na operaciji. "Res je, imel sem ortodontski poseg, ki sem ga opravil 2. aprila. Premaknili so mi spodnjo čeljust nekoliko nazaj, zgornjo pa naprej," nam je zaupal Peter, ki se je za operativni poseg odločil izključno iz zdravstvenih razlogov. "Šlo je v celoti za ortodontski poseg, zaradi moje giagnoze mandibularnega prognatizma in maksilarnega retrognatizma (premajhna zgornja in prevelika spodnja čeljust), katere posledica je tudi nepravilen ugriz. Poseg so mi svetovali ortodonti. Videz je bil tukaj stranskega pomena."

Okreval je mesec dni

Tako je Peter, medtem ko so ostali reprezentančni kolegi uživali nekje na toplem, reševal svoje zdravstvene težave, o katerih v javnosti ni želel veliko govoriti. "Javnosti sem znan kot športnik, in ne kot estradnik, ki o svojih osebnih problemih glasno poroča. Obenem pa je bil to edini čas, ko sem si lahko privoščil okrevanje. Če bi se za poseg odločil pozneje, na primer maja, bi izpustil mesec treninga, kar pa je za vrhunski šport nedopustno," nam je pojasnil skakalec, ki je odločen, da se bo na novo sezono, ki je obenem tudi olimpijska, čim boljše pripravil.

Baterije polnil kar doma

Tako je zadnje tedne preživel predvsem doma v krogu svoje družine. Prosti čas, ki ga je imel na voljo, je izkoristil tudi za druženje s prijatelji, za katere med samo sezono ne najde prav veliko časa. "Jaz imam baterije vedno polne. Bil sem doma, z družino, prijatelji. Meni je že dovolj, da ne razmišljam o skokih in tekmah, in že se lahko spočijem," je še povedal Prevc.

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: Reuters

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630