Moskisvet.com
image (28)

Novice

Si upate preizkusiti nasvet znanstvenikov?

M.Č.
11. 11. 2013 06.59
0

Raziskovalci iz prestižne univerze Stanford ugotavljajo, da je med prvim zmenkom najbolje, da se moški obnašajo kot ženske. Presenetljivo je, da si boste možnosti za drugi zmenek povečali, če boste žensko med govorjenjem večkrat prekinili. A previdno: stvari se hitro lahko obrnejo v napačno smer.

Na univerzi Stanford so analizirali 1000 hitrih zmenkov in prišli do presenetljivih rezultatov. Ženske naj bi namreč večkrat povedale, da jih privlačijo tisti moški, ki so jih med pogovorom prekinili, oziroma so govorili 'čeznjo'. Znanstveniki so ta pojav analizirali in ugotovili, da je tako obnašanje zaželeno in dopustno le v primeru, da se moški strinja z žensko, s katero je na zmenku, jo spodbuja, končuje njene stavke ali misli.

»Medtem ko se moški pri govorjenju izmenjujejo, ženske običajno govorijo ena čez drugo in si na tak način izražajo strinjanje in podporo,« ugotavlja avtor raziskave Dan Jurafsky. Tako ženske recimo medtem, ko ena govori, vmes rečejo: vem, strinjam se ali to se je zgodilo tudi meni.

Če nameravate kaj takega preizkusiti na svojem naslednjem prvem zmenku bodite posebej previdni. V primeru, da jo boste prekinili zato, da bi govorili o sebi, ali da bi zamenjali temo, bo gospodična kaj kmalu odvihrala.

image (28)
image (28) FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549