Moskisvet.com
Vohunka za hrbtom

Novice

Seks z njo? Nikar!

N.J.
12. 11. 2014 12.16
15

"Ne seksajte z lepoticami, lahko da gre za vohunke!" se glasi opozorilo britanskim politikom in drugim veljakom. "Še posebej se izogibajte lepotičkam iz Kitajske in Rusije."

Vohunka za hrbtom
Vohunka za hrbtom FOTO: iStockphoto

Opozorilo je prišlo s strani britanskega ministrstva za obrambo in se nanaša predvsem na britanske pomembneže, ki razpolagajo s pomembnimi in zaupnimi podatki, katerih razkritje bi lahko vplivalo na varnost prebivalstva. Samo na področju Velike Britanije naj bi delovalo okoli 50 ruskih vohunk, na delu pa naj bi bilo tudi nekaj moških.

'Medene pasti' so se v preteklosti pojavljale predvsem v času hladne vojne in vanje se je ujelo kar nekaj politikov. Gre za to, da države pošljejo v svet lepotičke, ki nato seksajo s pomembneži in se pod pretvezo dokopljejo do pomembnih informacij.

Leta 2010 so oblasti aretirale Anno Chapman, ker naj bi vohunila za Rusijo. Chapmanovo, ki je bila sicer britanska državljanka, a je tedaj bivala v New Yorku v ZDA, so deportirali. Istega leta so razkrinkali še eno rusko vohunko, Katio Zatuliveter, ki je delala kot asistentka liberalnega demokrata Mika Hancocka. Katio so na podlagi zahteve britanske agencije MI5 aretirali.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578