Moskisvet.com
Izmišljena Sophie Wittams.

Novice

Seks škandal: Minister ji je pošiljal slike penisa!

N.J.
08. 10. 2014 11.53
13

»Prisezi na Biblijo, da ne boš nikomur pokazala fotografij, ker jaz obljubljam, da tvojih ne bom pokazal, OK?« se je glasila prošnja ministra za civilno družbo, namenjena mični svetlolaski. No, vsaj on je mislil, da gre za lepotičko ... In škandal, ki je sledil, je močno pretresel vlado britanskega premiera Davida Camerona.

Izmišljena Sophie Wittams.
Izmišljena Sophie Wittams. FOTO: Twitter

56-letni britanski minister Brooks Newmark se je namreč ujel na zanko, ki mu jo je nastavil novinar britanskega časnika Sunday Mirror. Ta se je politiku preko spleta predstavil kot zapeljiva svetlolaska, mlada strankarska aktivistka, ki je po razpravi o politiki in tenisu kmalu prešla na izmenjavo eksplicitnih fotografij. Kot trdi novinar, je minister sam prešel na seksualno obarvano debato, misleč, da se pogovarja z mlado Sophie Wittams (ime in priimek ter profil si je izmislil novinar). V predstavitvi na socialnem omrežju je novinar dekle opisal kot »PR dekle«, ki dela za konservativno stranko, da je svetlolasa in stara '20 in še malo'.

Newmark, sicer oče pet otrok, je po kratki izmenjavi privatnih sporočil poslal Sophie fotografijo, na kateri je oblečen v pižamo, iz hlač pa je potegnil svojega korenjaka. »Prisezi na Biblijo, da ne boš nikomur pokazala fotografij, ker jaz obljubljam, da tvojih ne bom pokazal, OK?« je med drugim zapisal. V sporočilih, ki so sledil, je Sophie predlagal, v kakšnih pozah naj se fotografira samo za njega. Med vikendom, ki je sledil, je minister dekletu poslal še SMS sporočilo, v katerem jo je spomnil na morebitni sestanek.

Milijonar, ki se je rodil v Ameriki, je imel svoj čas ugleden položaj v propadli banki Lehman Brothers, pred dvema letoma pa se je soočal s težavami zaradi socialnih omrežij. Tedaj so ga odstavili z vplivnega položaja v konservativnem klubu zaradi pretirano izzivalnih objav na Twitterju na temo televizijskih serij.

V težavah se je sicer znašel tudi časnik, saj je novinar uporabil fotografijo nekega dekleta, sicer deloma 'predelano', a brez njenega dovoljenja.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549