Moskisvet.com
Ginekološki pregled

Novice

Posedel jih je na ginekološki stol, nato pa ...

N.J.
07. 08. 2014 08.03
58

Ginekolog je skrivaj snemal ženske med ginekološkimi pregledi. Zdaj je znana višina odškodnin, ki jih bodo prejele žrtve.

Ginekološki pregled
Ginekološki pregled FOTO: iStockphoto

Ena uglednejših medicinskih fakultet v Združenih državah Amerike bo morala izplačati za kar 190 milijonov dolarjev odškodnin (ok. 140 milijonov evrov). Prejelo jih bo na tisoče žensk, ki jih je pokvarjeni ginekolog med pregledi skrivaj snemal. Novico o višini odškodnine so sporočili odvetniki, ki zastopajo okoli 8.500 tožnic.

Ginekolog, ki je skrivaj snemal ženske med pregledi, je bil Nikita Levy. Ta je vrsto let delal na univerzi Johns Hopkins v mestu Baltimore v Marylandu. Svoje pacientke je fotografiral in snemal s fotoaparatom, vdelanim v nalivno pero. Policisti so na njegovem računalniku našli večje količine dokaznega materiala, Levy pa je leta 2013 podlegel pritisku in storil samomor. Na glavo si je nadel plastično vrečko, ki jo je napolnil s helijem.

Odškodnino bo morala plačati fakulteta. »Zdaj, ko bomo dobile odškodnino, bomo končno lahko pričele s procesom celjenja ran,« so preko odvetnikov sporočile žrtve.


 

KOMENTARJI (58)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549