Moskisvet.com
image (28)

Novice

Se je v restavraciji s hitro prehrano prikazala Devica Marija?

S.R.
12. 01. 2012 11.51
5

Prikazovanje takšnih in drugačnih svetih podob sicer ni nekaj novega, saj jih ljudje vidijo na vseh mogočih krajih. Precej pogosto tako vidimo poročila o podobah Jezusa na starih tapetah in v hrani, podobo Device Marije pa so v ZDA sedaj opazili tudi v restavraciji s hitro prehrano.

Kar nekaj strank v restavraciji s hitro prehrano v mestu Tampa (Florida) je namreč na kovinski steni opazilo podobo, ki jih je spomnila na Devico Marijo. Obiskovalce restavracije, ki se ironično tudi imenuje ''Hamburger Mary's'' (Marija), je podoba na steni namreč spomnila na portret Marije, kot jo običajno prikazuje krščanska umetnost. Nenavadno obliko sta prvi opazili dve ženski, ki sta sedeli za mizo nasproti stene. Podoba naj bi bila po poročanju lokalnih medijev tako močna, da je ena izmed omenjenih žensk celo začela jokati. Obe pa sta bili vseeno dovolj prisotni, da sta podobo fotografirali.
Sicer restavracija zaradi domnevne podobe Device Marije ni postala romarsko središče, kot se je to zgodilo v nekaterih sorodnih primerih, a kljub temu so se govorice razširile in v restavracijo vsak dan pride kar nekaj radovednih ljudi, ki si želijo ogledati podobo na zidu. Mnogi so sicer precej presenečeni nad podobo Jezusove matere v lokalu, ki sicer bolj slovi po karaokah in zabavah za istospolno usmerjene. Kakor koli že, videnja svetih podob so bržkone stvar interpretacije. Tako so takšne podobe že videli na računih iz trgovin, vosku in celo v zažgani ribji palčki.
 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 626