Moskisvet.com
Vladimir Putin na motorju

Novice

Rusi in Ukrajinci pričeli z virtualnimi napadi

N.J.
07. 03. 2014 21.46
13

V Rusiji in Ukrajini obstaja veliko število nevarnih hekerskih združb. Medtem ko diplomati iščejo načine, kako ublažiti odnos med Rusijo in Ukrajino, da bi se izognili vojni, so hekerji tako že pričeli s cyber napadi na določene spletne strani. Ukrajinci so Ruse že obtožili napada na telekomunikacijski sistem ter prisluškovanja mobilnim telefonom njihovih parlamentarcev.

Večjega napada še niso zasledili, dosedanji pa so bili večinoma usmerjeni na spletne strani, na katerih posamezniki objavljajo propagandne materiale. Ena izmed ukrajinskih hekerskih skupin se je tako pohvalila, da je od začetka nemirov napadla najmanj 40 spletnih strani v Rusiji, med drugim tudi Russia Today, na kateri so besedo 'Rusi' zamenjali z 'nacisti'.

Na spletni strani BBC opozarjajo, da lahko v primeru, da bi med državama prišlo do poslabšanja razmer, pričakujemo še večje število hekerskih napadov, kajti v obeh državah obstaja ogromno cyber kriminalcev in patriotskih hekerjev.Pri hekerskih vdorih pa največjo težavo predstavlja dejstvo, da je izvor napada izjemno težko odkriti in dokazati. "Če bodo Rusi nagovorili svoje patriotske hekerje za sodelovanje v hekerski vojni, bi to lahko bilo izjemno učinkovito," je za BBC povedal varnostni strokovnjak Paul Rosenzweig, ustanovitelj Red Branch Consultinga in dodal, da so kljub vsemu hekerski napadi malenkostni v primerjavi s tragedijo in uničenjem, ki bi ga povzročil pravi vojaški spopad. "Ni nam treba prekomerno izpostavljati nevarnosti cyber napadov. Tanki premagajo vse cyber-naboje," je še zaključil.

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549