Moskisvet.com
Nevarna misica?

Novice

Ropi, umori, pranje denarja in poskus umora: za tem stoji misica?

N.J.
13. 07. 2015 14.36
19

Slobodanka – Boba Tosić, 29-letna nekdanja bosanska misica, ki je pozirala tudi za moško revijo Playboy, naj bi bila povezana s kar petimi umori, številnimi ropi, v katerih naj bi nagrabili za 4,5 milijona evrov, obtožena je tudi pranja denarja in poskusa umora nekdanjega ljubimca.

Nevarna misica?
Nevarna misica? FOTO: Facebook
Lepotičko so prijeli na območju Hrvaške in jo izročili Bosni, kjer bo v Sarajevu potekalo tudi sojenje, poročajo hrvaški in bosanski mediji. Slobodanka Tošić se bo zagovarjala zaradi poskusa umora Đorđa Ždrala, nekdanjega ljubimca, dobro znanega lokalnega gangsterja, enega od vodij vzhodnosarajevskega podzemlja, ki je bil leta 2006 ranjen v streljanju. Ta je pričal, da je Darko Elez (njegov konkurent) poslal Slobodanko (tedaj sta bila par), da izvede umor v njegovem imenu. »Poslala mi je sporočilo, naj pridem ponjo v Rogatico. Prišel sem, nato pa smo šli do njene prijateljice po skripte. Vozil smo v breg, nato je zahtevala, da ustavim. Izstopila je iz avta, se nagnila k meni, pokrila usta in nato so streljali name in vse je zvenelo ...« je dejal. Ždrale jo je odnesel z ranami.

Elez in še 22 članov njegove skupine je obtoženih pet umorov, številnih ropov in poskusa umora. Elez je imel v srbskem podzemlju veliko veljavo – zaradi trgovanja z drogami je obsojen tudi na 9 let zaporne kazni, ki jo služi v zavodu za prestajanje zaporne kazni v Sremski Mitrovici. Tošićeva je ena od 32 ljudi, ki jih je policija obtožila v akciji Operacija lutka.

Kdo je svetlolasa lepotička?

Svetlolaso 'fatalko' je leta 2005 javnost spoznala, ko je na tekmovanju za miss Bosne in Hercegovine osvojila lento za miss fotogeničnosti. Kasneje se je slekla za Playboyj, to pa je bila zanjo tudi odskočna deska. Med drugim je nastopila tudi v srbskem resničnostnem šovu. V drugem krogu izločanj je izpadla in se preselila v Beograd, kjer je nekaj časa delala kot televizijska voditeljica.

Kot dekle tedaj enega največjih kriminalcev na območju BiH, Darka Eleza, naj bi sodelovala pri poskusu umora, to, da se je sukala v takšnih krogih, pa jo je tudi zaviralo na poslovni poti. »Ne priznam , da sem vpletena, ker nisem kriva. Po izboru za miss in ob vsem dogajanju sem morala prekiniti s študijem. O vsem tem se je preveč govorilo. Poznala sem te ljudi, ampak sem komaj naknadno izvedela, kdo je ta človek,« je dejala pred časom.

Zveza z Elezom utegne Slobodanko zdaj stati svobode. Od začetka sojenja Elezovi skupini, se je Slobodanka izmikala sojenju v Sarajevu. Zanjo so zato pred pol leta pri Interpolu izdali mednarodno tiralico. Ves ta čas se sicer ni skrivala; živela je v Srbiji in srbsko državljanstvo jo je ščitilo pred izročitvijo, nato pa so jo aretirali, ko je odpotovala na počitnice na Hrvaško. Izročili so jo BiH, kjer je v priporu.

Po odhod iz resničnostnega šova se na malih ekranih ni več veliko pojavljala, dejavna je bila na socialnih omrežjih, kjer pogosto objavlja selfije in komentira, največ njenih fotografij pa je iz telovadnice, iz njenega 'žurerskega' nočnega življenja, nekaj pa tudi s strelišča.

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549