Moskisvet.com
Letalonosilka John Stennis

Novice

Romney bo ’častil’ letalonosilko

A.M.
26. 10. 2012 15.25
2

Romney bo ob morebitni zmagi ameriško demokracijo zavaroval s popolnoma novo letalonosilko.

Ameriška vojna mornarica naj bi že imela načrte za popolnoma novo letalonosilko tipa ’Ford’, ki naj bi jo poimenovali po nekdanjem ameriškem predsedniku Johnu F. Kennedyju. Letalonosilke tipa Ford so evolucija preizkušenih letalonosilk ’Nimitz’.

Prva tovrstna letalonosilka ’USS Gerald Ford’ bo nared leta 2015. V primerjavi s predhodno družino letalonosilk premore ford večjo palubo, parne katapulte za lansiranje letal bodo zamenjali elektromagnetni, temeljito so obnovili ’živčni’ in računski center, avtomatizirali so večino drugih sistemov, prenovili so jedrski reaktor, ki ga je treba ’natankati’ zgolj na vsakih 25 let, celotno plovilo pa je bolj ekonomično, bolj zmogljivo in še bolj robustno. USS Gerald Ford bo z 9,5 milijarde evri presegla proračun za milijardo evrov, Kennedy pa naj bi ostal znotraj proračuna devetih milijard evrov.

Aktualni predsedniški kandidat Mitt Romney je močno naklonjen vojaški moči, posebej pa mu je pri srcu mornarica. Za svoje predsedniške cilje si je zastavil izgradnjo 15 dodatnih bojnih ladij na leto, v desetih letih pa naj bi ameriška flota štela 350 bojnih ladij. Smeli načrti bi v petih letih zahtevali 39 milijard evrov davkoplačevalskega denarja. Proračun Pentagona pa naj bi povečal za kar 40 odstotkov.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549