Moskisvet.com
Kondom prihodnosti

Novice

Revolucionarni kondom, ki postavlja nove standarde

N.J.
09. 12. 2015 08.10
16

Če imamo stalnega partnerja in sta oba drug drugemu zvesta, tveganja za okužbo z virusom HIV med spolnim odnosom ni. V primeru menjavanja partnerjev je tveganje tako za okužbo s HIV kot za prenos drugih spolno prenosljivih bolezni vsekakor veliko. Pri tem lahko celo kondom zataji, če recimo poči. Zdaj so izdelali takšne, ki nudijo popolno zaščito.

kondom
kondom FOTO: Reuters

Znanstvenica z univerze v Teksasu Mahua Choudhury je razvila revolucionarni kondom, ki sicer v osnovi deluje enako kot običajni kondomi (preprečevanje neželene nosečnosti in preprečevanje okužb s spolno prenoljivimi boleznimi).

Kondom prihodnosti
Kondom prihodnosti FOTO: Profimedia

A ta kondom je drugačen v tem, da ni izdela iz lateksa, na katerega so številni tudi alergični. Revolucionarni kondom sooblikovali iz gume, izdelane iz močnega hidrogela na osnovi elastičnega polimera, ki se uporablja tudi za izdelavo kontaktnih leč. Material je prepojen s flavonoidi, antioksidanti na rastlinski osnovi. V primeru, da kondom poči, se sprošča flavonoid, ki preprečuje širjenje virusa in prenos virusa na drugo osebo ter tako nudi popolno zaščito pred okužbo. 

"Če nam uspe, bo to revolucionarna zadeva za preprečevanje širjenja virusa HIV," je dejala. "Ne le, da izdelujemo material, ki bo preprečeval infekcijo, z našim izumom želimo to blezen izkoreniniti, če bo le mogoče."

Prednost antioksidanta v kondomu je poleg vsega še ta, da nudi večje zadovoljstvo za oba partnerja, saj povečuje pretok krvi, sprošča gladke mišice in ohranja visok nivo dušikovega oksida, z vsem tem pa moškemu pomaga ohranjati daljšo erekcijo.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616