Moskisvet.com
Albert Einstein

Novice

Resnica o slavni fotografiji Einsteina

N.J.
04. 12. 2015 09.12
4

Saj poznate slavno fotografijo Alberta Einsteina, na kateri iz ust moli jezik? Čeprav so nekateri trdili, da gre za fotomontažo, je fotografija še kako pristna.

Albert Einstein
Albert Einstein FOTO: Profimedia

Bil je 14. marec leta 1951 in Einstein je praznoval 72. rojstni dan. Prijatelji in kolegi so mu pripravili veliko zabavo, ki se je je udeležilo veliko gostov. Po koncu zabave je bil menda že utrujen, ves čas so ga namreč lovili fotografi in novinarji.

Na koncu se mu je eden izmed prijateljev ponudil, da ga odpelje domov. Ko je že skoraj sedel v avto, je fotograf, ki je stal v bližini, zaklical: »Lahko še eno fotografiijo?« Einstein ga je pogledal in pokazal jezik.

Fotograf, ki ga je ujel v tem trenutku, je bil ameriški fotograf Arthur Sasse. Čeprav je morda mislil, da bo s tem pokvaril fotograf ijo, je ta postala ena najbolj znanih njegovih fotografij. Všeč je bila očitno tudi slavnemu fiziku, ki je naročil devet primerkov, nekaj od teh pa je poslal celo kot čestitko.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578