Moskisvet.com
image (28)

Novice

Razkrili skrivnost letala na dnu jezera

N.J.
26. 02. 2016 10.19
11

V medijih so se pojavile fotografije z Google Maps, na katerih je videti, kot bi na dnu jezera Harriet v Minneapolisu ležalo potniško letalo. Vse skupaj je delovalo še toliko bolj skrivnostno, ker nihče ne pomni, da bi se tam zgodila kakšna letalska nesreča, zdaj pa so končno razkrili, za kaj v resnici gre.

Kot je pokazala preiskava, gre v resnci za napako, do katere je šlo pri nastajanju posnetkov za Google Earth – letala v jezeru seveda ni. »Vsak satelitski posnetek na Googlovem zemljevidu je pravzaprav kompilacija številnih posnetkov,« je razložila Susan Cadrecha, predstavnica Google maps za Minneapolis Star-Tribune. »Hitro premikajoči se objekti, recimo letala, se prikažejo na enem izmed posnetkov določenega območja, ko jih združimo, pa lahko ostane takšna sled.«

Podoben je bil tudi primer posnetka jezera Nokomis. Obe jezeri sta sicer od letališča Minneapolis-St. Paul International Airport oddaljeni več kilometrov. Tam letno pristane in vzleti več kot 400.000 letal, med katerimi jih veliko leti prav preko jezer. Zato ni čudno, da se je na nekaterih posnetkih znašla silhueta letala, ki pa v kombinaciji s preostalimi posnetki daje vtis, kot bi bilo to potopljeno na dnu jezera.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549