Moskisvet.com
Zabetonirali radar na Rakovi Jelši

Novice

Z barvo in betonom so se spravili nad radarje

Ni.Š., STA
10. 10. 2024 14.37
0

Ena pogostejših tarč vandalov so zagotovo stacionarni radarji, ki nadzirajo hitrosti na cestah in zagotavljajo varnost v prometu. Pred dnevi so se vandali že drugič spravili nad radar na Rakovi Jelši, o vandalizmu pa poročajo tudi iz Domžal.

Poškodovan radar v Domžalah
Poškodovan radar v Domžalah FOTO: Občina Domžale

Dan po postavitvi stacionarnih merilnikov hitrosti v Domžalah so vandali nekatere že poškodovali. Od petih vzpostavljenih radarjev so dva popršili s črnim razpršilom, so sporočili z domžalske občine. Kot so dodali, bo policija na lokacijah, kjer so stacionirani radarji, izvajala poostren nadzor. V prihodnje se tam obeta tudi video nadzor.

Zaradi vandalizma sicer večja škoda ni nastala, na občini ocenjuje, da bo strošek predstavljalo le čiščenje. Policija je trenutno še na terenu, v najkrajšem možnem času pa bodo radarje zopet vzpostavili, so še dodali na domžalski občini.

"Glede na to, da so merilniki hitrosti namenjeni zagotavljanju večje varnosti vseh udeležencev v prometu, se zahvaljujemo tistim voznikom, ki še naprej spoštujejo omejitev hitrosti. Ostale pa pozivamo, da tudi oni prispevajo k večji varnosti v prometu in zmanjšajo hitrost, saj je 115 kilometrov na uro, kot je bilo izmerjeno v enem od šolskih okolišev, občutno prevelika hitrost in tudi zelo nevarna. Sodelujmo skupaj v prizadevanjih za večjo varnost vseh," so še zapisali na družbenem omrežju Facebook.

Zabetonirali radar na Rakovi Jelši
Zabetonirali radar na Rakovi Jelši FOTO: Aljoša Kravanja

Pogoste tarče vandalov

Radar v Rakovi Jelši je bil že dvakrat tarča vandalizma. Marca so neznanci okenca na ohišju stacionarnega radarja na Poti na Rakovo Jelšo prebarvali s črno barvo, pred dnevi pa so se znova znesli nad radarjem. Tokrat je nekdo okenca na stacionarnem radarju kar zabetoniral.

Prebivalci Rakove Jelše nad radar: okenca kar zabetonirali
Preberi še
Prebivalci Rakove Jelše nad radar: okenca kar zabetonirali

V Mestni občini Ljubljana je postavljenih več kot 20 radarjev, štiri nove radarje so postavili minuli mesec ob začetku šolskega leta.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607