Moskisvet.com
Audrey Marie Munson

Kriminalne zgodbe

Bila je prvi supermodel, nato pa umrla sama na psihiatriji

E.R.
04. 08. 2024 03.00
0

Bila je ženska z idealnimi proporci, njeno življenje pa je bilo daleč od idealnega.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Audrey Marie Munson je bila prvi ameriški supermodel. Zaslovela je na začetku 20. stoletja zaradi svoje lepote in talenta, pozirala je za številne skulpture in slike, ki še vedno krasijo javne prostore po Združenih državah Amerike.

Njen lik je mogoče videti na znamenitih spomenikih in zgradbah, vključno s Kipom svobode in zgradbo Woolworth v New Yorku. Poleg tega, da je bila umetniška muza, je bila Audrey tudi ena prvih žensk, ki so se gole pojavile v filmski industriji, kar je povzročilo velik škandal in nanjo pritegnilo še večjo pozornost javnosti.

Model popolnih proporcev

Audrey Munson je ta "vzdevek" dobila zaradi popolnih proporcev njenega obraza in telesa, kar je navdihnilo številne umetnike, ki so po njej ustvarili več skulptur, ki so še vedno razstavljene po Manhattnu, Brooklynu in Bronxu. Po nekaterih poročilih je Audrey pozirala za različna umetniška dela večkrat kot katera koli druga manekenka, dela, ki jih je navdihnil njen lik, pa so v New Yorku pogost pojav.

Rodila se je leta 1891 v Rochestru, njeni starši pa so se ločili, ko je bila mlada, zato se je z mamo preselila v New York. Ko se je nekega dne sprehajala po Broadwayu, je k njej pristopil fotograf in jo prosil, ali jo lahko fotografira. Audrey je bila takrat stara 15 let.

Mati jo je imela zaklenjeno v sobi 25 let
Preberi še
Mati jo je imela zaklenjeno v sobi 25 let

Opazil jo je kipar Isidore Konti, posledično pa je Audrey hitro postala iskana manekenka. Čeprav so te službe pogosto zahtevale od nje, da je pozirala gola, se temu nista upirali niti ona niti njena mama. Bila je muza, ker je imela dar navdihovanja umetnikov, zato so jo vsi iskali. Ta slava ji je prinesla prvo filmsko pogodbo. Nemi film "Navdih" iz leta 1915 je bil prvi film, v katerem je bila prikazana golota, Audrey pa bila tista, ki je prizor odigrala gola.

S to vlogo je postala seks simbol, a jo je to drago stalo
Preberi še
S to vlogo je postala seks simbol, a jo je to drago stalo

Po tem je nastopila še v nekaj filmih in začela služiti ogromno denarja, njen oče pa je medijem povedal, da Audrey ta denar "porablja kot vodo". Toda leta 1919 se ji je podrl svet, ko je postala glavna zgodba zaradi kazenskega primera.

Slavni igralec žrtev surovega napada
Preberi še
Slavni igralec žrtev surovega napada

Primer, ki ji je uničil kariero

Njen nekdanji stanodajalec Walter Keene Wilkins je bil aretiran zaradi umora svoje žene. Wilkins je trdil, da so jo ubili vlomilci, vendar je policija v njegovi zgodbi našla veliko lukenj in trdila, da je imel Wilkins motiv za umor svoje žene in da se je močno želel poročiti z Audrey Munson, s katero je bil obseden, odkar je najela stanovanje, piše New York Post.

Wilkins je bil spoznan za krivega in obsojen na smrt. Odmev, ki ga je zgodba dobila v javnosti, je uničil Audreyjino kariero, zato se je preselila k materi v mesto Mexico v zvezni državi New York. Tam je njena mama prodajala posodo od vrat do vrat, da sta imeli od česa živeti. Nadaljevala je z igranjem, a ne tako uspešno kot prej, in si nadela novo umetniško ime, baronica Audrey Meri Munson-Monson.

Brat princese Diane je bil v otroštvu spolno zlorabljen
Preberi še
Brat princese Diane je bil v otroštvu spolno zlorabljen

Leta 1922 je bila obupana in je poskušala narediti samomor. Ozdravela je, vendar so jo leta 1931 poslali v psihiatrično ustanovo v Ogdensburgu. Tam je ostala do svoje smrti leta 1996. Stara je bila 104 leta, po smrti pa so jo pokopali v neoznačenem grobu.

Ljubila je žensko, pristala na psihiatriji, nato pa speljala moža kolegici
Preberi še
Ljubila je žensko, pristala na psihiatriji, nato pa speljala moža kolegici

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549