Moskisvet.com
Andrea Slade

Novice

Profesorica poskrbela za škandal

Ma.K.
24. 09. 2015 08.02
8

Združene države Amerike ponovno pretresa škandal, v katerega sta vpletena profesorica in njen mladoletni učenec. 32-letna Andrea Slade naj bi enemu izmed svojih dijakov poslala svojo fotografijo, na kateri mu je 'velikodušno' ponudila pogled na njene gole prsi.

Andrea Slade, profesorica naravoslovja na srednji šoli Hankins Middle School v ameriški zvezni državi Alabama, je do sedaj veljala za izredno zgledno pedagoginjo. Nikoli ni imela težav z upravo šole, prav tako so jo imeli radi tudi dijaki. Do sedaj na njen račun ni bilo niti ene same pritožbe. V izkaznici na spletni strani šole, se je opisala kot »srečno poročena in delu predana profesorica«.

Sedaj pa je njene priljubljenosti, kot kaže, konec. Nad njo so se zgrnile resne obtožbe, da naj bi zlorabljala svoje učence. Poleti naj bi mladoletniku, ki ga je poučevala, poslala svojo fotografijo, na kateri je pozirala z visoko dvignjenim puloverjem, pod katerim ni imela oblečenega modrčka. Posnetek profesorice z razgaljenim oprsjem je učenec objavil na svetovnem spletu in tako je nemudoma obkrožil svet.

Ko je ravnateljica šole Martha Peek izvedela za policijsko preiskavo proti Sladovi, je profesorico poslala na prisilni dopust. »Incident obravnavamo z vso resnostjo in smo se nanj takoj odzvali,« je povedala ravnateljica za ameriško medijsko hišo NBC ter dodala, da bodo o nadaljnji usodi Andree Slade v njihovi izobraževalni odločili po tem, ko bodo preiskovalci zaključili s postopkom.

Profesorica ima svojo zgodbo

Sladeova je preiskovalcem sicer povedala povsem svojo različico zgodbe. Razvpita fotografija naj bi bila v resnici namenjena njenemu soprogu, a ji je eden izmed dijakov med odmorom ukradel telefon, našel kočljivo fotografijo in jo tako poslal enemu izmed sošolcev. Preiskovalcev njena zgodba ne prepriča. »Imamo dovolj dokazov o nasprotnem. Osumljena je fotografijo, na kateri ima razgaljene prsi, učencu poslala sama,« je na novinarski konferenci povedal njihov tiskovni predstavnik.

Predsednik tamkajšnjega centra za zaščito otrok Pat Guyton se ob tem sprašuje: »Le kaj učiteljico žene, da stori kaj takega? Nekateri ljudje si enostavno samo želijo uveljaviti spolno moč, nič drugega.« Dodaja, da se čudi naivnosti obtožene. »Očitno ni dojela, da takoj, ko nekaj pride na svetovni spet, od tam nikoli več ne izgine.«

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616