Moskisvet.com
Šport - 4

Novice

Tako je treba navijati za naše rokometaše!

M.J.
19. 01. 2018 07.59
0

Šport, navijanje in družba prijateljev – si predstavljate bolj idealno kombinacijo za preživljanje športnega večera? Z našimi nasveti lahko druženje spremenite v pravo navijaško zabavo, na kateri seveda ne sme manjkati pijače in okusnih prigrizkov.

Šport - 4
Šport - 4 FOTO: iStock

Ogled športne tekme s prijatelji je za marsikaterega moškega priljubljena oblika druženja in zabave. Nekateri si tekmo raje ogledajo v lokalu, saj je tam za vse poskrbljeno, drugi pa ogled tekme spremenijo v pravo domačo zabavo. Če ste se tudi vi odločili za drugo varianto, vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nepogrešljivih nasvetov.

Jalapeno ocvrtki.
Jalapeno ocvrtki. FOTO: iStockphoto

Najprej poskrbite za pijačo!

Kar se pijače tiče, na pravi športni zabavi zagotovo ne sme manjkati pivo. Na zalogi naj bo tudi nekaj brezalkoholnih pijač ali vode, saj se bodo morali gostje domov najverjetneje odpeljati z avtom. Za popestritev lahko pripravite tudi kakšno (alkoholno) pijačo, ki je značilna za državo, iz katere prihaja klub, za katerega navijate. 

Nikar ne pozabite na hrano!

Kar se tiče hrane, na navijaški zabavi ni nobenih pravil. Če se vam ne ljubi kuhati, se odpravite v bližnjo trgovino in tam nakupite različne slane prigrizke, kot so čips, prestice, arašidi, slane palčke ipd. Servirajte jih v večje ali manjše skledice in ponudite skupaj z različnimi omakami. Za hrano lahko poskrbite tudi tako, da tik pred prihodom gostov na dom naročite nekaj pic, jih razrežete na manjše kose in postrežete.

Nachos
Nachos FOTO: iStockphoto

Seveda pa se lahko za svoje prijatelje tudi malo potrudite in jih presenetite s slastnimi domačimi prigrizki, s katerim se boste lahko popolnoma prepustili športnemu vzdušju. Imejte v mislih, da se pripravljate na ogled športne tekme, zato naj bodo prigrizki preprosti, saj ne organizirate elegantne večerje ob svečah. Poleg prigrizkov pripravite tudi stavnico, da boste lahko tekmovali med seboj, kdo je uganil pravi rezultat. Za čas med polčasom pa pripravite nekaj dobre glasbe, da boste lažje počakali drugi del tekme.

Odličen prigrizek za navijaško zabavo!

V pivskem testu ocvrte hrenovke so odličen prigrizek za moško zabavo, ki ga ponudimo z različnimi omakami, kot so kečap, pikantna čilijeva omaka in gorčično-smetanova omaka. Za pripravo potrebujete: 2 jajci, 220 ml piva, 220 g moke, 1/4 žličke soli, dva para hrenovk in koruzno moko.

Moko presejte in zmešajte s soljo (po želji dodajte tudi malo mlete paprike in/ali čilija). Jajca razžvrkljajte, jih zmešajte s pivom in zmes vlijte v skledo z moko. Sestavine premešajte z ročno metlico, da dobite gosto tekoče testo brez grudic. Hrenovke razpolovite, povaljajte v koruzni moki, nabodite na lesene palčke, potopite v pivsko testo in zlato rjavo ocvrite v segretem olju. Ocvrte hrenovke odcedite na papirnatih brisačkah in ponudite z izbranimi omakami. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630