Moskisvet.com
image (28)

Novice

Preživel pet misij, nato pa tragično preminil med predstavo

N.J.
18. 08. 2015 11.26
3

Corey Hood, vojni veteran in aktiven ameriški vojak, je preživel kar pet misij v Iraku in Afganistanu, nato pa se je med predstavo letalstva zgodila tragedija.

Na spletu se je pojavil videoposnetek žalostnega trenutka, ko je pripadnik ameriške vojske, štabni vodnik Corey Hood med skokom s padalom trčil v stavbo. Zgodilo se je pred množico obiskovalcev, ki so se udeležili predstave med prireditvijo Chicago Air & Water Show, 2-dnevno prireditvijo, ki vsako leto pritegne na sto tisoče, celo milijone radovednežev.

32-letnik iz kraja Cincinnati v Ohiu, ki je za seboj pustil soprogo Lyndsay, se je v preteklosti udeležil kar pet misij v Iraku in Afganistanu in je bil veteran padalske skupine ameriške kopenske vojske Golden Knights. Prejel je dve bronasti zvezdi in številna druga odlikovanja. V svojem kratkem življenju je opravil več kot 200 prostih skokov in 75 skokov na gurtno.

Corey Hood naj bi med izvajanjem 'trika' izgubil zavest. Padal je neposredno proti stavbam, z nogami zadel streho in omahnil v globino. Skakalci dosegajo hitrost tudi okoli 300 km/h med prostim padom, ko imajo roke ob telesu. Padalo običajno odpirajo na višini okoli 1.500 metrov, kjer se združijo, prižgejo barvne dimne granate ter za seboj puščajo rdeče sledi.

Med manevrom, pri katerem padalci skočijo tako, da se držijo za roke, nato pa se spustijo in razidejo, je Hood trčil v skakalca vojne mornarice. Padalec, katerega imena ameriški mediji ne omenjajo, a naj bi bil član druge padalske skupine (Leap Frogs Team), je uspel pristati v bližini gledalcev, pri tem pa utrpel zlom noge in naj bi okreval.

Kot je za medije izjavil tiskovni predstavnik skupine Golden Knights, naj bi člani ekipe prejeli kmalu pomoč, da se bodo lažje soočili z velikansko izgubo in naj bi se takoj vrnili v bazo Fort Bragg in naslednji dan niso izvedli predstave, kot je bilo sprva predvideno.

Polkovnik Matthew Weinrich, poveljnik padalske enote ameriške vojske (U.S. Army Parachute Team) je dejal: »Golden Knights so tesno povezana ekipa in podpirali bomo Corayjevo družino, da bodo lažje prebrodili težke čase.« Celotno ameriško vojsko je dogodek močno pretresel. »Tega izjemnega vojaka ne bomo nikoli pozabili. Počivaj v miru, brat!« so zapisali. Rahm Emanuel ga je imenoval za vojnega heroja. »Branil je našo državo, navdušil številne viteze (pripadnike ekipe Golden Knights, angl. Zlati vitezi, op. p.) in pogrešali ga bomo.«

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549