Moskisvet.com
Raphael Schumacher

Novice

Predstava se je izjalovila, igralec Schumacher umrl

N.J.
05. 02. 2016 07.46
11

Italijanski igralec Raphael Schumacher je pristal v komi, potem ko se med izvajanjem predstave ni vse izšlo po načrtih. V četrek zvečer se mu je stanje poslabšalo, poskusi oživljanja pa so bili neuspešni in ob 20.15 ga je zdravstveno osebje razglasilo za mrtvega.

Predstava Mirages v gledališču Lux v Pisi je potekala v različnih delih gledališča, gledalci pa so se lahko sprehajali med scenami. Schumacherjeva vloga se je odvijala na dvorišču gledališča, kjer je s smokve visela vrv in igralec naj bi odigral obešanje. Škatla, na kateri naj bi med igro stal, naj bi se premaknila, posledica pa je bila, da je Raphael obvisel v zraku.

Da nekaj ni v redu, naj bi najprej opazil obiskovalec, ki naj bi nedavno diplomiral iz medicine. Ko je videl, da se je igralčevo telo začelo tresti, ga je privzdignil in spustil na tla. Nemudoma so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je bil nekaj časa v komi, nato pa tragično preminil.

Kot poroča Pisa Today, se igralec ni odzival na pomoč zdravnikov, preiskovalci pa naj bi zagotovili, da je šlo za nesrečo. Policisti so sprožili preiskavo in zaslišali tako člane igralske zasedbe kot občinstvo. Kot poročajo mediji, preiskujejo, ali je bilo gledališče malomarno in ali je šlo za neupoštevanje varnostnih standardov.

Kot še navajajo mediji, je igralec sam spremenil konec predstave. Prvotno bi se moral ustreliti, a se je odločil, da bi se raje obesil. »V izvirnem monologu so bili lažni streli, a se je očitno odločil za obešanje, ne da bi nam povedal,« je razkril Gabriele De Luca, umetniški vodja gledališča Teatro Lux v Pisi. Zanka naj bi bila lažna, igralec pa bi moral nositi še varnostno opornico, je povedal. Igralčeva mati sicer zavrača možnost samomora. Kot je dejala, je njen sin sicer res pred kratkim izgubil očeta in končal zvezo, a je po njenem mnenju znova našel notranji mir, za seboj pa tudi ni pustil poslovilnega pisma.

 

 

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549