Moskisvet.com
image (28)

Novice

Policistko odpustili zaradi vulgarnih selfijev

N.J.
13. 05. 2016 09.12
13

Kitajski internet prenese marsikaj. In v poplavi raznovrstnih selfijev so tudi takšni, ki so manj primerni. Neka policistka je prav zaradi objavljanja neprimernih selfijev ostala brez službe.

V začetku tedna je policistka, sicer uporabnica kitajskega družbenega omrežja Weibo, naložila nekaj svojih fotografij, na katerih ima oblečeno srajco policijske uniforme. Njene fotografije so se kot virus razširile po spletu in mnogi so jo zasuli s kritikami, češ, da je njeno početje nesprejemljivo, zakaj nima oblečenih hlač in da tega kot policistka ne bi smela početi. »Ni dopustno, da imaš na sebi policijsko uniformo in objavljaš takšne fotografije,« je pod fotografijo zapisal eden od uporabnikov.

Kot kaže, so njene fotografije prišle tudi do njenih nadrejenih. Iz Službe za varnost v Dandongu, mestu v provinci Liaoning, so za medije sporočili, da je bilo dekle zaposleno pri njih in da so jo zaradi nespoštovanja pravil in objave vulgarnih fotografij že odpustili.

Ženska je obiskovala dandonško policijsko akademijo in predstavniki akademije so se uradno opravičili za nedostojno vedenje njihove študentke. »Iz tega se bomo nekaj naučili in spodbudili naše študente, da se bolj striktno držijo veljavnih pravil in discipline. Kaj takega, kar bi kvarilo javno podobo naše akademije, se ne bo več ponovilo.«

Ženska je po incidentu odstranila vse svoje fotografije s spleta, kar pa ni preprečilo širjenja njenih fotografij – te so namreč pristale v svetovnih medijih. Kljub vsemu pa ostaja vprašanje: so te fotografije res vulgarne'? Prepričani smo, da se vsak dan srečujete s precej bolj spornimi fotografijami na družbenih omrežjih ...

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578