Moskisvet.com
policistke - 1

Novice

Policistke v težavah, in to je razlog!

N.J.
05. 12. 2014 13.22
22

Šestim policistkam grozi odpoved. Kot razlog za uvedbo disciplinskega so višji organi navedli objavljanje neprimernih in preveč provokativnih fotografij na socialnih omrežjih.

Zgodilo se je v ZDA, in sicer gre za policistke, zaposlene pri NYPD (New York Police Department), zoper katere so zaradi neprimernega vedenja uvedli disciplinski postopek, ker so na socialnih omrežjih objavile preveč seksi fotografije v uniformah.

Pokazale preveč?

Policistke naj bi svoje zasebne profile izrabile za objavljanje provokativnih fotografij v uniformah in brez njih (a na nobeni ni bila nobena gola), kazale pa so noge in dekolteje. Njihove fotografije so pristale na spletni strani Blueline Beauties, namenjeni seksi policistkam, in tako so poleg njihovih zapeljivih fotografij v uniformah pristale še njihove zasebne fotografije, na katerih je med drugim videti policistko v super kratki črni oblekici, ko razkazuje tetovažo na stegnu, na drugi fotografiji je druga policistka s precej globokim dekoltejem ipd. Sicer čudovite fotografije, ob katerih se ogreje moško srce, pa niso bile všeč višjim instancam. Njihovi nadrejeni so namreč njihove objave označili za kršitve internega pravilnika o objavah na socialnih omrežjih. Po njihovih pravilih policistom ni dovoljeno fotografiranje v uniformah in objavljanje takšnih fotografij na spletu, izključene so, seveda, javne ceremonije.

Uvedli pravilnik, a se ga vsi ne držijo

Tamkajšnji organi pregona so leta 2013 pričeli z uveljavljanjem smernic in pravilnikov o uporabi socialnih omrežij, kot so Twitter, Facebook, Instagram in druga omrežja. Člani bi morali biti previdni pri objavah, saj lahko javno razkrivanje identitete ogroža njihovo varnost. Dokument jim nalaga, da morajo dobro pretehtati vsako objavo in pokazati veliko mero skrbnosti in profesionalnosti tako na delovnem mestu kot v zasebnem življenju. Njihovi zasebni profili lahko vplivajo na ugled celotne policijske postaje in vplivajo na njihovo kredibilnost in vlogo v družbi.

Le leto po uvedbi pravilnika so na spletu našli nekaj uslužbenk, ki so kršile pravila. John J. McCarthy iz NYPD je dejal, da je policistom prepovedano objavljati fotografije v uniformah brez predhodne avtorizacije. Ker so policistke objavljale neavtorizirane fotografije, so zoper njih sprožili postopek. Najhujša zagrožena sankcija sta menda izključitev in odpoved delovnega razmerja, kot poročajo tuji mediji, pa njih čaka le 10-dnevni suspenz.
Kaj vse so ljudje pripravljeni tvegati za en prikupen selfie ...

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549