Moskisvet.com
Elon Musk

Novice

Poglejte nov dosežek Elona Muska

L.P.
20. 05. 2018 10.15
0

Milijarder in inovator Elon Musk je bil nagrajen zaradi svoje vizije poselitve na Marsu. Med 50 uglednimi znanstveniki, raziskovalci in inženirji je bil izbran v kraljevo družbo.

Elon Musk
Elon Musk FOTO: AP

Kraljevo družbo je leta 1660 ustanovil kralj Charles II. Ostaja najstarejša nacionalna znanstvena institucija na svetu.

Prejšnji člani so bili tudi znanstveniki kot so: Isaac Newton, Charles Darwin, Michael Faraday in Albert Einstein.

Venki Ramakishnan, predsednik kraljeve družbe pravi: "Naši člani so ključni, da uresničujemo osnovni namen kraljeve družbe za dobro ljudi."

V uradni biografiji je Musk opisan kot "mednarodo priznani inženir, izumitelj, podjetnik in je navdih za znanstvenike, inovatorje in mislece po vsem svetu.« Piše tudi, da je Musk spodbudil resnično ambicijo, da bi spremenil svet na področju vesoljskih potovanj, trajnostnega električnega transporta, sončne energije, nizkocenovnih internetnih satelitov in hipersoničnega zemeljskega transporta. Njegova vizija se nadaljuje z željo po kolonizaciji človeštva na Marsu.

Trenutno je v kraljevi družbi pet članov. Ti so: princ Charles, princesa Anne, vojvoda iz Kenta, vojvoda iz Cambridga in vojvoda iz Yorka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 626