Moskisvet.com
image (28)

Novice

Poglejte, kaj je na svet pokukalo na Floridi!

S.R.
02. 02. 2012 14.56
11

Star ljudski pregovor pravi, da imajo mačke devet življenj, sedaj pa se je na Floridi rodil majhen muc, ki ima dobesedno dva obraza. Čeprav ne gre za prvo takšno žival, so takšni mladički vseeno izjemno redki. Muc iz kraja Port Charlotte na Floridi je sicer popolnoma zdrav in živahen.

Poimenovali so ga kar Harvey Dent, kot je v filmih o Batmanu ime negativcu z dvema obrazoma Two-Faceu (Dvoličnež). Lastnika mucka, Nash Hand in njegova žena Amanda Forsythe, sprva sploh nista mogla verjeti svojim očem. Amanda je medijem kmalu po rojstvu male živali povedala, da ima muc štiri oči, dvoje majhnih ust in dva nosa. Verjeli ali ne, oba obraza povsem dobro delujeta, tako da muc uporablja vse štiri oči, oboje ust in oba nosova. Amanda pravi, da obraza delujeta simultano. Ko muc je z enimi usti, je tudi na drugem obrazu videti, kot da bi jedel. Kadar mijavka, mijavka z obema obrazoma.
Ko je par za pomoč pri skrbi za nenavadnega mačka zaprosil kar na spletni strani Craigslist, sta prejela precej grozljive odzive. Uporabniki spletne strani so jima namreč svetovali, naj ga kar ubijeta, saj je ''gnusna zver''. K sreči je par precej drugačnega mnenja, zato bosta za mucka skrbela kljub morebitnim visokim računom za veterinarja. Mačke z dvema obrazoma sicer običajno imenujejo Janus, po rimskem bogu z dvema obrazoma. Rodijo se zelo zelo redko, a še takrat so možnosti za dolgo življenje precej slabe. Kljub temu poznamo kar nekaj primerov, ko so takšne mačke dočakale visoko starost. Najstarejša mačka Janus je tako stara skoraj 12 let.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578