Moskisvet.com
IKEA Kreativ

Novice

Oglas

Podjetje IKEA slovenskim potrošnikom predstavlja virtualno oblikovalsko izkušnjo z umetno inteligenco

PR
19. 06. 2024 05.00
0

Skupina Ingka, ki je največji lastnik in upravljavec trgovin IKEA, je v Sloveniji predstavila novo digitalno oblikovalsko izkušnjo IKEA Kreativ, ki jo poganja umetna inteligenca. Ta uporabniku prijazna platforma je zasnovana tako, da navdihuje kupce, saj jim omogoča vizualizacijo in oblikovanje njihovih bivalnih prostorov z realističnimi podrobnostmi in interaktivnimi funkcijami.

IKEA Kreativ, ki jo je razvilo podjetje Geomagical Labs, pionirsko podjetje za umetno inteligenco iz Silicijeve doline, ki ga je kupila skupina Ingka, uporablja najsodobnejše tehnologije za izboljšanje nakupovalne izkušnje pri opremljanju doma. "V skupini Ingka smo predani izboljšanju življenja doma za mnoge," pravi Tatjana Radaković, digitalna vodja za IKEA JVE. "S funkcijo IKEA Kreativ odpravljamo ovire pri opremljanju doma in našim kupcem omogočamo, da svoj navdih brez truda prenesejo v resničnost ter tako oblikujejo svoj idealni življenjski prostor."

Patentirana tehnologija uporablja najsodobnejšo umetno inteligenco in računalniški vid za prepoznavanje prostorov kupcev ter za rekonstrukcijo 3D modela prostora, ki ga je mogoče tudi virtualno izbrisati. Za razumevanje domačih prostorov uporabljamo enako vizualno tehnologijo umetne inteligence in nevronskega omrežja, ki se uporablja v samovozečih avtomobilih. Tehnologija deluje tako, da analizira serijo panoramskih fotografij iz vašega mobilnega telefona in s pomočjo umetne inteligence algoritmično ustvari realistično 3D virtualno repliko prostora. Potrošniki bodo pri uporabi orodja, ki ima integrirano razumevanje prostora in omogoča digitalno brisanje pohištva, izkusili realističen kontekst. 

IKEA Kreativ
IKEA Kreativ FOTO: Arhiv naročnika

Podpora življenju doma je pomembnejša kot kdaj koli prej

Skupina Ingka si strastno prizadeva pomagati ljudem pri ustvarjanju boljšega življenja doma, zato se nenehno trudimo zagotavljati dodano vrednost izkušnjam naših kupcev, tako na spletu kot zunaj njega. 87 % naših kupcev pravi, da se želijo dobro počutiti v svojem domu, vendar potrebujejo pomoč pri uresničitvi svojih sanj in želja.

Raziskava iz poročila Življenje doma podjetja IKEA je pokazala, da se bo 56 % kupcev v naslednjih dveh letih preselilo ali prenovilo svoj dom. IKEA Kreativ združuje desetletja strokovnega znanja in izkušenj Življenja doma z najnovejšimi dosežki na področju prostorskega računalništva, strojnega učenja in tehnologij 3D mešane resničnosti.

Ker spletno nakupovanje še naprej raste, IKEA Kreativ ponuja virtualno, a poglobljeno izkušnjo, ki zajame bistvo čarobnosti fizičnih trgovin IKEA kar iz udobja vašega doma.

Z IKEA Kreativ kupci lahko:
- Raziskujejo izdelke IKEA v navdihujočih 3D razstavnih prostorih. Kupci lahko v več kot 50 navdihujočih 3D razstavnih prostorih raziskujejo izdelke IKEA, kombinacije in oblikovalske ideje. Enostavno lahko pregledujejo katalog IKEA in preizkušajo izdelke v realističnih prostorskih okoljih - hitro zamenjujejo, premikajo, vrtijo, zlagajo in obešajo izdelke.

- Oblikujejo osebne prostore. S skenerjem IKEA Kreativ Scene Scanner, ki je vgrajen v aplikacijo IKEA, lahko kupci preprosto ustvarijo 3D replike svojih prostorov, ki jih lahko urejajo in oblikujejo z izdelki IKEA. Posnamejo lahko serijo fotografij prostora, ki se samodejno sestavijo v širokokotno interaktivno repliko prostora z natančnimi merami in perspektivami. Prav tako lahko "izbrišejo" obstoječe pohištvo, namestijo novo pohištvo IKEA, hitro prehajajo med alternativami in v celoti oblikujejo prostor.

- Boljše življenje doma kjer koli. Med oblikovanjem svojega popolnega prostora kupci lahko dodajo izdelke v košarico, shranijo oblikovalske zamisli v svoj IKEA račun in celo delijo svoje ideje z družino in prijatelji za navdih in nasvete. Virtualne sobe so shranjene v oblaku in so dostopne od kjer koli. Kupci lahko svoje zasnove prinesejo celo v trgovino prek mobilne aplikacije IKEA.

IKEA Kreativ je bil najprej na voljo v Združenih državah Amerike, zdaj pa se širi tudi v druge države. Slovenski potrošniki lahko brezplačno dostopajo do celotne izkušnje načrtovanja prostora, če si prenesejo aplikacijo IKEA iz trgovine z aplikacijami ali obiščejo spletno stran IKEA.si. 

Naročnik oglasa je IKEA. 

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 597