Moskisvet.com
Denar

Novice

Podaril bo svojo plačo - prosi za pomoč!

STA/Ma.K.
15. 03. 2017 09.12
1

Ameriški predsednik Donald Trump bo ob koncu leta svojo letno predsedniško plačo v višini 400.000 dolarjev (približno 376.000 evrov) podaril v dobrodelne namene. Pri tem pa si želi pomoči medijev, ki bi mu svetovali, katero dobrodelno ustanovo naj izbere, je danes sporočil tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer.

"Predsednik namerava podariti svojo plačo ob koncu leta," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer. "Prijazno je prosil, da pomagate določiti, kam naj gre ta denar," je dodal.

Da se je ameriški predsednik Donald Trump obrnil k medijem po pomoč je nekoliko nenavadno glede na to, kolikokrat jih je že napadel, ocenjuje AFP.

Spicer je sicer pojasnil, da se lahko na ta način izognejo preiskovanju in kontroli. Mediji so se namreč že večkrat lotili preiskovanja Trumpovih donacij in upravljanja njegovega družinskega podjetja.

Trump je že med kampanjo večkrat dejal, da ne namerava sprejeti predsedniške plače, ne bo pa prvi ameriški predsednik, ki bo podaril svojo plačo. To sta storila že Herbert Hoover in John F. Kennedy, še piše AFP.

Donald Trump
Donald Trump FOTO: AP

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 626