Moskisvet.com
točenje piva

Novice

Pivo bo letos teklo kar po ceveh

STA/Ma.K.
31. 05. 2017 09.58
2

Na največjem metal festivalu v Nemčiji, ki poteka v mestu Wacken, bodo letos piva željne obiskovalce oskrbeli kar preko cevovoda. Tako organizatorjem tokrat na prizorišče ne bo več treba vsak dan dostavljati številnih sodov za pivo.

točenje piva
točenje piva FOTO: iStockphoto
Na največjem metal festivalu v Nemčiji Wacken Open Air (W:O:A), ki poteka v mestu Wacken, bodo letos piva željne obiskovalce oskrbeli kar preko cevovoda.

Okoli 75.000 obiskovalcev vsako leto na festivalu v Schleswig-Holsteinu spije okoli 400.000 litrov piva, zaradi cevovoda pa jim tokrat na prizorišče ne bo več treba vsak dan dostavljati številnih sodov za pivo.

V povprečju vsak obiskovalec festivala, ki je eden največjih na svetu, zaužije več kot pet litrov piva, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so pojasnili organizatorji, nameravajo s cevovodom predvsem zaščiti tla in delovati bolj trajnostno za okolje, saj so morali na dosedanjih festivalih vsak dan po celotnem prizorišču prepeljati za več tovornjakov sodov piva.

Letos bo festival potekal od 3. do 5. avgusta, napovedanih pa je okoli 150 skupin.

družba zbrana ob pivu
družba zbrana ob pivu FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578