Moskisvet.com
Cristiano Ronaldo

Novice

Panika v Realu?

N.J.
04. 02. 2014 08.54
11

V nedeljo so nogometaši Real Madrida gostovali v Bilbau, kjer pa niso izkoristili spodrsljaja Barcelone, ki je na domačem stadionu izgubila boj proti Valencii. Tako so z izenačenim izidom 1 : 1 osvojili zgolj eno točko ter vodstvo prepustili Atleticu.

Toda to še ni najhujše, kar se je zgodilo Realovcem. V 75. minuti si je namreč Cristiano Ronaldo prislužil rdeči karton. Kot poročajo španski mediji, naj bi Ronaldu zaradi početja na stadionu San Mames grozila prepoved igranja na kar treh tekmah, a to še ni določeno. V zapisniku namreč piše, da je 'igralec s številko 7 gostujočega moštva udaril z roko v obraz igralca domačega moštva'. Kljub temu posnetek dokazuje, da klasičnega udarca dejansko ni bilo.

Realovi igralci so stopili v bran Ronaldu, najbolj realen pa je pri vsem ostal njegov soigralec Xabi Alonso, ki je izjavil: "Cristiano je naredil napako. Ni mu bilo treba tako reagirati, čeprav, če smo realni, njegova reakcija nikakor ni bila za rdeči karton."

Kako bo na Realovce vplivala sodniška odločitev, bomo videli kmalu, saj do njihovih naslednjih tekem ni več dolgo. Že naslednjo nedeljo jih namreč čaka prvenstvena tekma proti moštvu Villareal, še prej pa polfinalna tekma Španskega kraljevega pokala proti Atleticu.

Prva polfinalna tekma Španskega kraljevega pokala, ki si jo lahko ekskluzivno ogledate na VOYO, jih tako čaka že v sredo (5. 2.) 20. uri, ob 22. uri pa ne zamudite še dvoboja med Barcelono in Real Sociedadom.

Na VOYO ob 20.00: REAL MADRID vs. ATLETICO MADRID

Ne Real Madrid ne Atlético Madrid v četrfinalu španskega pokala z Espanyolom oz. Athletic Bilbaom nista imela večjih težav. Slavila sta namreč na obeh tekmah. Po mnenju nekaterih strokovnajkov bi lahko polfinalni spopad med Realom in Atleticom označili celo kot “finale pred finalom”. El derbi Madrileno, kot v Španiji označujejo spopad med mestnima rivaloma, bo ponovitev lanskega finala Cope del Rey. Takrat so bili uspešnejši “Colchonerosi” (Kolčonerosi = vzdevek za nogometaše Atletica), stavnice pa tokrat rahlo prednost dajejo Galaktikom (vzdevek nogometašev Reala). Tudi oz. predvsem zaradi Cristiana Ronalda, tokratnega dobitnika zlate žoge – nagrade za najboljšega nogometaša na svetu. Real na Portugalčev pogon namreč v zadnjih nekaj tednih deluje še posebej navdušujoče.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo FOTO: Reuters

Na VOYO ob 22:00: BARCELONA vs. REAL SOCIEDAD

Na nogometaše Barcelone pretresi v vodstvu kluba, ki so s položaja zaradi domnevnih nepravilnosti pri prestopu Neymarja odnesle zdaj že nekdanjega predsednika Sandra Rosella, niso pretirano vplivali. Še več. Levante so v četrfinalu španskega pokala odpravili s skupnim izidom 9 : 2. Najupešnejše moštvo v zgodovini Cope del Rey v polfinalu čaka Real Sociedad. Baski (Real Sociedad), ki so se med štiri najboljše uvrstili tudi zato, ker nogometaši Racinga iz Santanderja zaradi večmesečnega zaostanka izplačila plač povratne tekme niso želeli odigrati, veljajo za outsiderje. Še posebej zato, ker se je v poln tekmovalni pogon vrnil Lionel Messi in ker utegne biti po poškodbi gležnja nared tudi Neymar.

 

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549