Moskisvet.com
Abu Tahseen

Novice

Ostrostrelec, ki džihadiste pobija kot za šalo!

N.J.
25. 03. 2016 08.05
31

Irak je že leta in leta v vojni, v zadnjem času pa se tamkajšnji vojaki spopadajo z zares težavnimi razmerami na bojišču. Eden tamkajšnjih borcev, 63-letni Iračan Abu Tahseen, naj bi se boril že v petih vojnah, vključno v vojni proti Daeshu. Kot trdi, je 'pospravil' že mnogo duš.

Abu Tahseen, na prvi pogled precej netipičen vojak, saj je že starejši in ves osivel, je član iraških sil. Kot trdi, je ubil že 173 borcev samooklicane Islamske države. Vse smrti naj bi se zgodile od maja 2015, ko se je pridružil enoti, do danes.

Ostareli ostrostrelec trdi, da se je boril v jomkipurski vojni (oktobrska arabsko-izraelska vojna 1973), iransko-iraški vojni (od septembra 1980 do avgusta 1988), sodeloval pri iraški invaziji na Kuvajt (zgodila se je 2. avgusta 1990 in bila povod in vzrok za zalivsko vojno), nato se je boril v zalivski vojni in zdaj še proti ISIS. »Prisežem, zagotavljam vam pri Bogu, ko ga zadenem, ga odbije za kakšen meter nazaj in nato pade,« je o strelih na sovražnike povedal Abu Tahseen. »Sem popolnoma sproščen, moje misli so sproščene. Ko so mi nazadnje dali mesec dopusta, sem se po 12 dneh vrnil.«

Številni iraški veterani so se morali odločiti, ali bodo stopili na stran iraške vlade ali ISIS. Nekateri so odpotovali v Sirijo in se pridružili borcem samooklicane Islamske države, drugi so tja odpotovali, da se borijo proti njim. Po tem, ko so pripadniki ISIS napadli Mosul, so se številni vrnili domov, da bi branili svojo domovino.

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549