Moskisvet.com
image (28)

Novice

Ojoj, je to sploh mogoče?!

N.J.
01. 04. 2016 12.59
7

Potnica, ki se je prvič v življenju peljal z letalom, je zgrešil vrata stranišča in namesto teh odprla vrata za izhod v sili.

Iz Kitajske, kjer je eden izmed potnikov pred kratkim odprl zasilni izhod, ko si je zaželel nekaj svežega zraka, poročajo o novi sicer rahlo zabavni, a po drugi strani precej resni dogodivščini. Na letalu letalske družbe China Southern Airlines je neka potnica, 50-letna Kitajka, ki je prvič v življenju sedela na letalu, potoma potegnila varnostno ročko in odprla zasilni izhod, pri tem pa se je napihnil tudi posebni tobogan.

Po izjavah številnih potnikov na letu CZ3456, se je naenkrat zaslišal glasen pisk, ljudi pa je ob tem zagrabila panika. Zgodilo se je sicer tik preden bi letalo vzletelo z letališča v Chongqingu, posledica pa je bila ta, da je letalo vzletelo kar nekaj časa kasneje kot bi moralo. Letalo so evakuirali, osebje pa je preiskalo dogodek in uredilo zadevo.

Neimenovana potnica je osebju sama priznala, da je prvič na letalu in da je med poskusom, da bi prehitela vrsto potnikov, ki so čakali na prosto stranišče, celo razbila varnostno steklo. Poškodovan k sreči ni bil nihče.

Oblasti zadevo vseeno še preiskujejo. Kitajska zakonodaja, ki ureja civilno letalstvo, določa, da so potniki, ki ogrožajo varnost leta, kazensko odgovorni.

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549