Moskisvet.com
Anže Kopitar - 6

Novice

Oglasila se je Kopitarjeva oboževalka!

N.J.
17. 03. 2015 09.23
1

Anže Kopitar in njegova soproga Ines sta pred kratkim postala ponosna starša male Neže, novico pa takoj delila z Anžetovimi oboževalci na socialnem omrežju. Več kot 22.000 oboževalcev jima je čestitalo, oglasila pa se je tudi ena največjih Anžetovih oboževalk.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Facebook

"Ponosno pozdravljamo hčerko Nežo v našo družini. Izjemna izkušnja!" je Anže Kopitar v angleškem jeziku zapisal na socialnem omrežju. Dobrih 3.230 gramov težka deklica se je rodila ob 12.38, in to točno devet mesecev za tem, ko je Kopitar z ekipo L.A. Kings osvojil že drugi Stanleyjev pokal in s 26 točkami postal najboljši strelec končnice.

Anže Kopitar z Ines in Nežo
Anže Kopitar z Ines in Nežo FOTO: Facebook
Oglasila se je Kopitarjeva oboževalka, verjetno ena največjih oboževalk, ki je po Anžetu poimenovala celo svojo hčerko, in sicer ji je dala ime Anzea. Jennifer Jones je pred devetimi meseci pod eno izmed Kopitarjevih objav na Facebooku prilepila fotografijo svoje hčerke in zapisala: "Zato sem svojo hčerko poimenovala po njem. Mala Anzea. Rodila se je 15 minut pred njihovo prvo tekmo proti Rangersom v finalu Stanleyjevega pokala. Upam, da bo na ledu tako dobra kot on." Zdaj je v komentar pod objavljeno fotografijo male Neže zapisala: "Anzea je stara 9 mesecev. To pomeni, da je bila vajina hči spočeta ravno takrat enkrat, ko se je Anzea rodila. To je tako razburljivo! Upam, da je tako sladka kot Anzea. Tukaj je novejša fotografija tvoje 'baby' navijačice na prvi tekmi, odkar se je rodila."

Čeprav je pred njim na prijateljskih in pripravljalnih tekmah v ligi NHL že zaigralo nekaj slovenskih hokejistov, je Anže Kopitar prvi slovenski hokejist, ki je profesionalno zaigral v ameriški profesionalni hokejski ligi NHL. Debitiral je oktobra 2006 v dresu Los Angeles Kingsov, ko je dosegel kar dva gola. Okoli Kopitarja, ki je s klubom pred sezono 2007/08 sklenil sedemletno pogodbo, in še nekaterih mlajših igralcev, je klub Los Angeles Kings  postopoma gradil močno moštvo. Kralji so se leta 2009/2010 prvič po sezoni 2001/2002 uvrstili v končnico, v sezonah 2011/12 in 2013/14 pa osvojili Stanleyjev pokal.

Kopitar se je z Ines poročil julija 2013, poročno slavje pa je potekalo na Gradu Otočec na Dolenjskem. Anže in Ines sta se spoznala v Mariboru, od koder Ines tudi prihaja, in sicer leta 2005 med svetovnim prvenstvom mladih hokejistov do 18 let.

Anže Kopitar - 6
Anže Kopitar - 6 FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 626