Moskisvet.com
ruski pilot

Novice

Objavili posnetek pilota sestreljenega ruskega letala

N.J.
06. 02. 2018 07.43
5

Na severozahodu Sirije so v provinci Idlib sestrelili rusko vojaško letalo Su-25. Pilotu se je sicer uspelo rešiti iz letala pred strmoglavljenjem, a so ga na tleh uporniki zajeli in usmrtili. To so potrdili tudi na ruskem zunanjem ministrstvu, njegovi krvniki pa so objavili posnetek pilota, ki se je na tleh boril za življenje.

Pilot naj bi se za življenje boril tudi na tleh, našli so namreč njegovo orožje z izpraznjenimi okvirji. Smrt pilota, ki so ga identificirali kot majorja Romana Filipovega, so potrdile tudi ruske oblasti. Dejali so, da je umrl v spopadu s teroristi.

Na spletu so objavili več fotografij. Ena izmed fotografij, ki jih je objavila neodvisna preiskovalna skupina Conflict Intelligence Team (CIT), prikazuje, da podpolkovnik Sergey Aksenov predlaga, naj Filipovemu podelijo nagrado za dokončanje bojne misije v Siriji. Dokument naj bi našli v pilotovem žepu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Druga fotografija prikazuje orožje, ki naj bi ga Filipov uporabil, ko se je boril za življenje na tleh. Imel je avtomatsko pištolo stechkin, standardno pištolo ruskih pilotov, poleg pa so našli tri okvirje za naboje – enega izpraznjenega in dva napol izpraznjena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odgovornost za napad je prevzela ekstremistična skupina Tahrir al Šam, ki je povezana s teroristično skupino Al Nusra. Posnetke in izjave so objavili na Twitterjevem profilu Jaysh al Nasr, militantne skupine, povezane s Svobodno sirsko armado.

Videoposnetek, ki je pristal na spletu, prikazuje upornike, ki pozirajo ob truplu pilota. Ruske enote so že izvedle napad na teroriste v Idlibu. Vsaj 30 borcev naj bi umrlo v operaciji, je še sporočilo rusko ministrstvo za obrambo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630