Moskisvet.com
Novak Đoković

Novice

Đoković komentiral razgreto ozračje na Rolandu Garrosu

E.R.
04. 06. 2024 02.15
0

Navijanje na Rolandu Garrosu te dni včasih doseže razsežnosti, ki presegajo mejo 'fair playa'. Razgreto ozračje na tribunah je komentiral tudi Novak Đoković.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

"Tukaj so zelo strastni navijači. Včasih niso lahki in z njimi sem delil tako ljubezen kot tudi nekaj zelo težkih trenutkov. Izkusil sem obe strani. Vedno želite biti tisti, za katerega navijajo, ali imeti vsaj nevtralno vzdušje, vendar to ni vedno mogoče. Še posebej v primerih, ko igraš proti francoskemu igralcu, kot je igral Goffin ali kot sem jaz igral v prvem krogu. Takrat se moraš zavedati, da greš v veliko bitko. Ne samo z nasprotnikom. A v nekem smislu je to normalno, saj seveda naredijo vse, da podprejo svoje domače ljubljence, krajane in sokrajane," pravi Novak.

Novak Đoković je s strani navijačev izkusil dobro in slabo.
Novak Đoković je s strani navijačev izkusil dobro in slabo. FOTO: Profimedia

Teniški as poudarja, da znajo biti navijači na stranskih igriščih včasih še bolj glasni in neprimerni, a tudi to je del športa:

Goran Ivanišević: 'Đoković je bil sit mene, jaz pa njega'
Preberi še
Goran Ivanišević: 'Đoković je bil sit mene, jaz pa njega'

"Razlikujemo se od nogometa ali košarke, hkrati pa si kot igralci prav tako želimo dobro vzdušje. Res si želim videti navijanje navijačev, občutiti to vzdušje. Wimbledon je drugačen. Ima svojo zgodovino, kulturo in tradicijo. Toda na večini drugih turnirjev resnično želite, da navijači pojejo pesmi, navijajo za igralca ali državo. Lepo je to doživeti."

Tako je videti zasebno letalo Novaka Đokovića
Preberi še
Tako je videti zasebno letalo Novaka Đokovića

Novak poudarja, da je med tem in nespoštovanjem igralca tanka meja.

"V teh primerih razumem, da se je kakšen igralec, kot je Goffin, odzval, saj sem tudi sam večkrat doživel takšne situacije. Podpiram igralca, ki se upre ljudem, ki ga ne spoštujejo in ga žalijo. Tega ni vedno mogoče prenašati, obenem pa nočeš zapravljati nepotrebne energije za druge stvari. Toda včasih se moraš soočiti z nekom, ki te moti. To je vse, kar lahko narediš," je zaključil Novak.

David Goffin
David Goffin FOTO: AP

Davida Goffina je bil namreč po dramatični zmagi v petih nizih nad Francozom Giovannijem Mpetshijem Perricardom napaden in kot je rekel, deležen "popolnega nespoštovanja" navijačev, saj je povedal, da je nekdo vanj pljunil žvečilni gumi.

Veliko slavje za Novaka Đokovića
Preberi še
Veliko slavje za Novaka Đokovića

Belgijec je zmagal s 4-6 6-4 6-3 6(4)-7 6-3, vendar je občutek zmage spremljal grenki priokus obnašanja publike na Rolandu Garrosu. "Tri ure in pol so me žalili. Šlo je predaleč. Kmalu bo kot na nogometni tekmi. Imeli bodo dimne bombe, obnašali se bodo kot huligani in na tribunah obračunavali s pestmi," je še delil svoja občutja na novinarski konferenci.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.eurosport.com & www.novosti.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 487