Moskisvet.com
Kim Džong Un - 4

Novice

Nova brutalna usmrtitev v Severni Koreji

N.J.
14. 05. 2015 08.05
88

Severnokorejskega obrambnega ministra so javno usmrtili s težkim mitraljezom, ker je med vojaškim srečanjem zaspal in ugovarjal voditelju Kim Džon Unu.

Kim Džong Un - 2
Kim Džong Un - 2 FOTO: Profimedia

66-letni Hyon Yong-Chol, ki so ga za obrambnega ministra imenovali leta 2012, je bil ubit vpričo stotero vojaških uslužbencev v vojaški bazi v Pjongjangu 30. aprila.

Kim Džong Un - 1
Kim Džong Un - 1 FOTO: Profimedia
Ni prvič, da je Kim Džong Un uporabil za usmrtitev težki mitraljez kalibra 14,5 mm, sicer glavni oborožitveni sistem serije protiletalskih orožij ZPU, ki se uporablja tudi kot lahko protioklepno orožje pri seriji oklepnih transporterjev BTR in izvidniških vozili BDRM-2. S to brutalno tehniko naj bi, kot so razkrili s pomočjo satelitskih slik, izvedli že mnogo usmrtitev. Žrtev postavijo na razdaljo približno 30 metrov in ga prerešetajo.

Nedavno je na seznamu žrtev končala tudi teta Kim Džong Una. Več mesecev naj bi glasno razpravljala in negodovala zaradi usmrtitve njegovega moža, ki je bil po veljavi v državi tik za voditeljem, Jang Song Thaeka, decembra 2013, ker naj bi pripravljal udar. Kim Džong Un naj bi ukazal zastrupitev tete Kim Kjong Hui 5. ali 6. maja lani. Samo letos naj bi usmrtili že 15 funkcionarjev.

Severna Koreja je sicer ena najbolj represivnih in zaprtih držav na svetu, njihov brutalni diktator pa velja za strah in trepet.

Kim Džong Un - 3
Kim Džong Un - 3 FOTO: Profimedia


 

KOMENTARJI (88)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549