Moskisvet.com
image (28)

Novice

VIDEO: Zbil jo je do nezavesti, ona pa ...

N.J.
11. 09. 2014 08.08
28

Član ekipe ameriškega nogometa Baltimore Ravens Ray Rice je zaradi brutalnega napada na dekle ostal brez 40-milijonske pogodbe, njegovo dejanje pa je močno obsodil tudi ameriški predsednik Barack Obama.

»Pretepanje ženske je nekaj, česar pravi moški ne počne,« je dejanje obsodil Obama in izrazil ogorčenje nad tem ostudnim dejanjem. »Predsednik je oče dveh deklic. Kot vsak Američan verjame, da je domače nasilje nesprejemljivo v civilizirani družbi,« so še sporočili iz Bele hiše. »Zaustavitev nasilja v družini je pomembnejša od nogometa. In vsi mi se čutimo odgovorne, da temu naredimo konec.«

Ekipa Baltimore Revens je Ricu prekinila kar 40 milijonov dolarjev težko pogodbo, potem ko je v medijih pristal videoposnetek, ki prikazuje, kako Rice brutalno tako močno udari svojo soprogo (tedaj zaročenko), da ta obleži na tleh v dvigalu. Zgodilo naj bi se 15. februarja letos v enem izmed kazinojev v Atlantic Cityju, na posnetku pa je dobro vidno, kako Rice nezavestno Janay Palmer vleče iz dvigala.

Rice je obtožen hujšega napada tretje stopnje. Zagrožena je zaporna kazen od 3 do 5 let, poravnati pa je moral tudi položnico v višini 15.000 dolarjev. Par se je sicer poročil 28. marca letos. Sprva mu je grozila kazen vodstva lige NFL, da bo moral izpustiti dve tekmi, a so se pri Baltimore Ravens raje odločili za prekinitev pogodbe. S hujšo kaznijo je postreglo tudi vodstvo NFL, ki ga je suspendiralo za nedoločen čas. Vodstvo NFL je hkrati zatrdilo, da prej niso vedeli za posnetek in jim ni bilo znano, kaj točno se je pripetilo tistega usodnega februarskega dne, zato tudi niso nemudoma tako ukrepali, kot so sedaj.

Na posnetek nasilja so se odzvali tudi številni zvezdniki, ki so močno obsodili športnikovo obnašanje. Odzvala pa se je tudi Janay Rice, ki mu je stopila v bran. pravi, da se ji zdi takšna kazen za moža prehuda in da so mediji z objavo videa naredili več škode kot koristi njeni družini.

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578