Moskisvet.com
Brittany Minder

Novice

Njeno oprsje preveliko za maturantski ples

J.V.
14. 06. 2013 15.52
31

O popolnem maturantskem plesu sanja večina najstnic, za Brittany Minder iz Washingtona, pa se je ples izkazal za pravo nočno moro. Potem ko je več mesecev iskala primerno maturantsko obleko in jo morala na koncu kupiti v Kanadi, so ji na koncu prepovedali vstop na ples. Razlog za to je bilo njeno oprsje, ki naj bi bilo v izbrani obleki preveč bujno in tako neprimerno za oči njenih vrstnikov. Ponižana in prizadeta je morala Brittany zapusititi dvorano in zamuditi enega izmed najbolj prelomnih dogodkov v svojem življenju.

Brittany Minder
Brittany Minder FOTO: You Tube

Brittany Minder je ime najstnice, ki prihaja iz Washingtona in se že nekaj let bori z zbadanji vrstnikov glede njenega bujnega oprsja. Zaradi oblin ima pogosto težave pri iskanju oblačil in te so se pojavile tudi pri izbiri primerne obleke za maturantski ples. Ker je v domačem kraju ni našla, se je morala po njo odpraviti v Kanado, dolgo iskanje pa se je na koncu izkazalo kot zaman.

Šolski pravilnik prepoveduje razgaljenost

Ko je v dolgi vijolični obleki s korzetom prišla na ples, so jo učitelji poslali domov. Po njihovem mnenju je bilo njeno oprsje videti preveliko in preveč razkrito. "Po mojem mnenju je do tega prišlo, ker imam bujno oprsje in ker je veliko dekolteja, ki ga lahko vidiš, a glede tega ne morem nič storiti,“ je dejala osramočena najstnica, ki ji bo ples ostal v zelo grenkem spominu. V šolskem pravilniku je namreč zapisano, da so obleke brez naramnic dovoljene le dokler dekolte in spodnji del hrbta ostaneta zakrita. Njena mama je dejala, da s pravili nima težav, da pa bi kljub temu lahko bili bolj razumevajoči, saj njena hčerka ni našla obleke, ki bi popolnoma zakrila njene prsi.

Počutila se je ponižano

"Vse ženske niso ustvarjene enakovredne in golf žogice ne moreš primerjati z grenivko. To se ne bo zgodilo,“ je povedala v obrambo svoje hčerke. Javni predstavnik šole je dejal, da so Brittany prosili naj se zakrije s šalom in da je po lastni volji zapustila ples, ker se je počutila preveč ponižano. "Nisem se počutila samozavestno in noči so odvzeli čarobnost,“ je dejala najstnica, ki po vsem kar se je zgodilo, ni morala ostati. Njena starša sta kasneje od šole zahtevala javno opravičilo.
 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616