Moskisvet.com
image (28)

Novice

Neumno: Tat na Facebooku objavil fotografije plena!

S.R.
27. 12. 2011 13.18
2

Ob veliki popularnosti družbenih omrežij morajo tudi vlomilci še bolj paziti, kaj delajo. V nasprotnem primeru lahko končajo kot neprevidni 18-letnik iz Pittsburgha, ki je fotografije svojega dejanja in plena objavil kar na Facebooku.

18-letni Isaiah Cutler se tako sooča z obtožbami za vlom, krajo in vandalizem. Vse skupaj še ne bi bilo tako nenavadno, če ne bi Isaiah po kriminalnem dejanju na svojem Facebook profilu objavil fotografije, na katerih skupaj s sostorilci pozira s plenom. Cutlerjeve sostorilce je policija sicer aretirala že nekaj dni po ropu, ki se je zgodil 12. decembra, medtem ko Cutlerja še iščejo.
Isaiah je po izjavi policije skupaj s 17-letnim in dvema 14-letnima prijateljema vlomil v trgovino in ukradel več kot 6.000 evrov gotovine (okoli 8.000 dolarjev), cigarete in sladkarije. Dobro uro po ropu je omenjene fotografije objavil na največjem družbenem omrežju, babica enega izmed vpletenih najstnikov pa je ob ogledu fotografije postala zaskrbljena in je poklicala policijo, ki je s pomočjo fotografije prav kmalu aretirala tri pomagače. Vse tri mladoletne osumljence so policisti predali sodišču za mladoletne in jih predali staršem, aretacija Cutlerja, ki je tudi lastnik profila, na katerem so bile objavljene slike, pa je po besedah policije le še vprašanje časa.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549