Moskisvet.com
image (28)

Novice

Nenavaden pojav na nebu

S.R.
16. 02. 2012 17.15
30

Ponedeljkovo (13. februar) jutro je bilo za marsikaterega prebivalca zvezne države Severna Karolina precej vznemirljivo, saj so na nebu opazili svetleč neznani predmet, ki se je z veliko hitrostjo pomikal po nebu in nazadnje tudi strmoglavil na Zemljo.

Prebivalci okrožja Greenville so okoli druge ure zjutraj poročali o svetli luči na nebu, ki ji je kmalu zatem sledila eksplozija. Nekateri so celo čutili udarec objekta ob Zemljo. Vse skupaj so ujele tudi kamere lokalne podružnice televizijske mreže Fox (Karolina). Cindie Stubbs je omenjeni televizijski mreži povedala, da je na nebu videla izjemno svetlo točko, zaradi katere se je ''tudi pesek na tleh skoraj zableščal''. Svetleči predmet jo je kar precej prestrašil.

Bližnja policijska postaja je prejela več kot 30 klicev ljudi, ki so videli svetleči objekt na nebu in jih je prestrašil glasen zvok med padcem na površje Zemlje.
Čeprav so nekateri seveda takoj pomislili na NLP, pa znanstveniki pravijo, da gre najverjetneje le za meteor. Charles Lucas iz astronomskega oddelka znanstvenega centra Greenville je medijem povedal, da ''gre za tipičen bolid''. Bolid je meteor, ki vstopi v zemljino atmosfero in se segreje. Tudi bolid nad Severno Karolino se je segrel, razpadel na tri ali štiri dele in vseskozi žarel v svetlo modri barvi. Lucas je še povedal, da je šlo v tem primeru za nekakšen ''pobegli objekt, ki se ga ne da napovedati, a je ravno zato še toliko bolj očarljiv''.
Svetli meteorji, ki padejo na Zemljo, so sicer precej pogosti. Na začetku februarja so tako enega izmed meteorjev opazili nad Teksasom, posnela pa ga je kar kamera v policijskem avtomobilu. V tistem primeru je zvezna uprava za letalski promet določila, da je šlo za ognjeno kroglo iz vesolja.
Zaenkrat iz Greenvilla še ni poročil o tem, da naj bi kdo našel kraj, kamor je meteorit padel, jasno pa je, da tudi tokrat ni šlo za noben neznani leteči predmet.

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549